Centenars de persones assisteixen a les portes obertes a Can Casamada

Les autoritats recorden el compromís per dotar els barris de més places públiques

Centenars de persones han participat a la jornada de portes obertes que la Regidoria d’Educació ha organitzat aquest matí per mostrar a tothom com és l’escola bressol Can Casamada, la quarta de titularitat municipal. Les noves instal·lacions són el resultat de la remodelació de l’emblemàtic edifici del carrer Colon –qualificat com a patrimoni municipal– un procés que, segons ha explicat l’alcalde, César Arrizabalaga (PSC), ha estat complex  perquè “hauria estat molt més fàcil fer un edifici nou, però d’aquesta manera hem recuperat per a ús educatiu un edifici del nostre patrimoni, un espai únic”. Les aules i els espais educatius són totalment nous però l’edifici conserva l’estructura, la façana i algunes elements que recorden l’antiga casa, com el terra de la planta de dalt. En el seu discurs, l’alcalde ha recordat que el compromís que l’Ajuntament havia pres amb la Generalitat era crear 210 places d’escola bressol pública fins al 2008 i “n’hem generat 265; volem dotar tots els barris de llar d’infants públiques, és un gran esforç, però continuarem treballant per donar aquest servei”, ha apuntat l’edil, qui també ha insistit en la feina que es fa des del consistori per cobrir una franja educativa, la de 0 a 3 anys, que no és obligatòria.

 

En el torn d’intervencions, l’alcalde ha estat acompanyat per la regidora d’Educació, Ana Rivas (PSC), i la directora de Can Casamada, Meritxell Cases. Rivas ha felicitat l’equip docent del centre i ha destacat que el programa educatiu promogut des de l’Ajuntament és “participatiu, que implica les famílies per enriquir l’educació dels infants”. Per la seva banda, Cases ha convidat les mares, pares, avis i àvies dels alumnes del centre a “entre tots, formar una gran família”. Després dels parlaments, els assistents –famílies dels infants matriculats actualment i també interessades a fer-ho pròximament– han visitat les aules, acompanyats dels professors de l’escola. Entre els assistents hi havia Rosa Casamada, filla de l’antic propietari de l’edifici, el doctor Ignasi Casamada, qui s’ha mostrat satisfeta del resultat de la remodelació: “Han conservat l’estructura de la casa on vaig viure molt de temps”. L’acte també ha inclòs tallers infantils de maquillatge i de confecció de titelles i un aperitiu al pati.

 

L’Escola Bressol Can Casamada va començar a funcionar de desembre passat i des del 8 de gener acull la totalitat d’alumnes que hi pot acollir, 74 infants. L’edifici disposa de 471 m2 de superfície útil, distribuïda en tres plantes, i 221 m2 de pati. En total, l’escola bressol té cinc aules: una per a nadons (8 places), dues per a nens i nenes d’un a dos anys (13 places cadascuna) i dues més per a infants de dos a tres anys (20 places cadascuna). Aquests espais estan ubicats a la planta baixa i primera planta de l’equipament. A la segona planta hi ha una sala de grans dimensions que es fa servir en funció de les necessitats del centre. L’equip docent està format per cinc tutors –un per cada aula–, una educadora polivament, dues auxiliars de menjador i la directora. A l’escola també treballen una cuinera i dues dones de la neteja. Cases ha avançat que des del gener s’està treballant per crear l’AMPA del centre.

Deixa un comentari