Cultura i barri guanya el premi de la votació popular als (Re)coneixements veïnals de la Confavc

La iniciativa ha aconseguit el guardó, amb 126 vots, en la categoria de millor projecte comunitari

Representants del projecte Cultura i barri amb el guardó guanyat als premis de la Confavc
AV Can Sant Joan

La iniciativa Cultura i barri, vinculada a la Taula Comunitària de Can Sant Joan, ha guanyat el premi de la votació popular com a millor projecte comunitari en la cinquena edició dels (Re)coneixements veïnals que convoca la Confederació d’AV de Catalunya (Confav) cada dos anys. La cerimònia de l’entrega de guardons va tenir lloc aquest dijous a Can Batlló, a Barcelona.

El projecte montcadenc ha estat el més votat, amb 126 suports, d’un total de nou candidatures. Cultura i barri és un espai des d’on es pretén construir barri des de la realitat i les aportacions del veïnat. El seu objectiu és convertir la diversitat en un potencial per a la cohesió social, generant activitats que facilitint la inclusió de persones en situació de vulnerabilitat, a més de promoure l’empoderament personal, grupal i comunitari. La iniciativa aglutina associacions, veïnat, serveis i personal tècnic de l’Ajuntament. Com a actuacions rellevants, cada estiu s’organitza una programació d’activitats impulsada conjuntament amb altres entitats i equipaments del barri per tal de donar una oferta cultural i oferir espais de trobada durant el mes de juny i juliol.

Una de les activitats de Cultura i barri durant la pandèmia

Cultura i Barri és la primera vegada que es presenta a aquests premis, creats per posar en valor les lluites més carismàtiques i els projectes comunitaris amb més transcendència social que el moviment veïnal ha impulsat durant els darrers dos anys. Una de les entitats que forma part del projecte, l’AV Can Sant Joan, va guanyar el 2015 el premi al reconeixement per la seva lluita veïnal contra la cimentera.

Deixa un comentari