Educació suprimeix dos grups de 1r i 2n de batxillerat per al curs vinent

La direcció del centre i l’alumnat afectat han iniciat accions per reivindicar la continuïtat de les dues línies

L'INS La Ferreria perdrà el curs vinent dos grups, a primer i segon de batxillerat
Laura Grau
El Departament d’Educació de la Generalitat ha decidit reduir a una línia l’etapa del batxillerat a l’INS La Ferreria, suprimint un grup de primer i un altre de segon de cara al curs vinent. La mesura és especialment negativa a segon, ja que s’hauran d’agrupar en una única classe els 42 alumnes que pugen de primer, superant-se amb escreix la ràtio màxima de 35 alumnes per aula. En el cas de primer, el problema no és la massificació, ja que hi ha 24 estudiants que provenen de 4t d’ESO, sinó la impossibilitat de donar plaça a les prop de vint preinscripcions d’estudiants d’altres centres que han sol·licitat cursar el batxillerat a La Ferreria.
 
Tant el centre com l’alumnat afectat han iniciat accions­ per reivindicar la continuïtat de les dues línies. El professorat ha enviat una carta al director dels Serveis Territorials del Vallès Occidental per transmetre el seu malestar. “La mesura és una barbaritat que va en detriment de la qualitat de l’educació”, ha comentat la directora, Maite Forn, qui opina que “l’alumnat no es mereix fer en aquestes condicions aquesta etapa tan important per als seus estudis”. D’altra banda, el centre i els estudiants afectats han fet sengles campanyes de recollida de signatures per aconseguir els màxims suports en defensa de la continuïtat de les dues línies. En el cas dels alumnes de segon, la iniciativa l’han duta a terme a través de la plataforma ‘change.org’, criticant la decisió en considerar que només respon a un criteri econòmic. “L’objectiu és reduir la plantilla de professors, amb el consegüent estalvi de pressupost per a l’administració”, recullen en un comunicat fet públic en el marc de la campanya reivindicativa. Els joves afectats també apunten que la mesura afectarà, de retruc, a l’ESO, ja que no podrà disposar de l’aula de música, la de més capacitat del centre, perquè s’haurà de destinar al segon de batxillerat.
 
L’Ajuntament també ha iniciat gestions per intentar revertir aquestes retallades en l’educació pública de la ciutat. La regidora delegada d’Educació, Infància i Joventut, Jessica Segovia (ECP), ha traslladat el seu malestar a Serveis Territorials que, en el moment de tancar aquesta edició, no havia donat cap explicació ni al centre ni a l’Ajuntament sobre els motius d’una decisió, que considera “indigna i que va en la línia contrària als nostres objectius de reduir les ràtios”, ha dit. L’AMPA també ha mostrat la seva indignació davant l’anunci de la Generalitat i iniciarà accions per mobilitzar les famílies. 
Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari