El CEM iniciarà gestions jurídiques per resoldre el greuge als alumnes d’ESO sense germans matriculats a la ciutat

L’ens també manifesta el seu malestar per l’augment de les ratio a primer d’ESO

Ana Rivas (dreta), presidenta del CEM, i la cap tècnica d'Educació, Montse Marcos, durant la reunió a la Casa de la Vila
Sílvia Alquézar

El Consell Escolar Municipal (CEM) ha aprovat iniciar gestions jurídiques per intentar resoldre el fet discriminatori d’assignar punts per germans en relació amb l’adscripció de primària a secundària, una petició de la Federació d’Ampa de Montcada (Fampa) que es va tractar aquest dimarts a la Casa de la Vila en l’última sessió del Consell del curs actual.  El CEM ha decidit fer una consulta als serveis jurídics de l’Ajuntament i de la Diputació de Barcelona, després que el Departament d’Ensenyament hagi denegat la petició de l’Ajuntament de revisar la situació per l’excepcionalitat del mapa escolar de Montcada, on totes les escoles de primària estan adscrites a tots els centres de secundària. En aquest sentit, Rivas també va avançar que la Regidoria demanarà a la Generalitat una nova moratòria de l’actual sistema de zonificació per al curs vinent davant les noves situacions que es puguin produir per la disminució de la matriculació a P3 i l’augment a primer d’ESO.

 

Un altre dels temes que es va abordar en la reunió del CEM va ser la trobada per part dels representants municipals amb el director dels Serveis Territorials, Lluís Baulenas. Respecte a P3, la Generalitat va destacar l’esforç que s’ha fet per mantenir el nombre d’aules malgrat el descens de matrícula. “La tendència a la baixa podria ser un fet també l’any vinent, tot i que el departament no ha volgut avançar res al respecte”, va indicar Rivas. Pel que fa a secundària, l’Ajuntament va trasmetre la seva preocupació davant la previsió d’increment d’alumnes a secundària, amb la possibilitat que al curs 2016-17 sigui necessari passar dels 12 actuals a 14 grups de primer d’ESO. “Per a la Generalitat, Montcada té capacitat per encabir l’augment de matrícula abans de construir el nou institut Montserrat Miró”, va dir Rivas, qui va afegir que “la Generalitat manté la prioritat per fer el nou centre, però el municipi no ho tindrà per quan ho necessiti”. Així mateix, el CEM va manifestar el seu malestar pel fet que tots els grups de primer d’ESO començaran el curs vinent superant la ràtio màxima de 30 alumnes per aula.

 

D’altra banda, el CEM va recollir la proposta d’adhesió a la Xarxa d’Escoles Insubmises a la LOMCE, una iniciativa de la Federació d’Ampa de Catalunya que la Fampa està impulsant entre la comunitat educativa del municipi. El CEM va decidir que els diferents consells escolars de cada centre educatiu debatin el tema i, després, es valori la possibilitat de presentar també la proposta al Ple de l’Ajuntament.

Seccions:

Deixa un comentari