El Viu la Ribera! s’estrena amb una festa adreçada als joves

Ahir es va fer el tret de sortida a les activitats lúdiques del projecte comunitari que es faran cada dijous

Joves fent un taller de parkour de la mà del campionat d'Espanya, Aaron Boom
Lluís Maldonado
Joves fent un taller de parkour de la mà del campionat d'Espanya, Aaron Boom
El grup de batukada Brincadeira va recórrer els carrers de la Ribera
Joves fent un taller de parkour de la mà del campionat d'Espanya, Aaron Boom

La Ribera viurà aquesta tardor un programa farcit de propostes per afavorir la cohesió social dels joves. Cada dijous es faran a la plaça del barri tallers temàtics de qualitat amb figures de renom del panorama musical i cultural de Catalunya. Ahir es va fer la festa inaugural del programa comunitari que impulsa l’Ajuntament en col·laboració amb el col·lectiu de dinamització social Planeta B. Precisament en representació de l’entitat, va fer de mestre de cerimònies un dels seus impulsors, l’excantant de Txarango, Alguer Miquel. El grup de batucada Brincadeira, el campió d’Espanya de Parkour, Aaron Boom, i un concert-taller improvisat de beatbox de la mà de l’artista Jhana Beat van fer gaudir infants i joves del barri.

Alguer Miquel, excantant de Txarango i portaveu del col·lectiu de dinamització cultural Planeta B Lluís Maldonado

En concret s’han programat tallers de producció musical, de pòdcast de ràdio, de videoclip, de circ, de batucada, Beatbox i dansa urbana. El president de l’Àrea Social, Rafa Ruiz (Vivimir), s’ha mostrat content amb l’inici del projecte comunitari i assegura que “ajudarà a cohesionar el barri, millorar la convivència, evitar l’abandonament escolar i impulsar l’accés dels joves al mercat laboral”.

Els joves, en el focus

El projecte Viu la Ribera! inclou moltes accions adreçades als joves atès que és el barri de Montcada amb el percentatge més elevat d’aquest sector de població. La creació d’un espai d’oci en el si de l’AV; la dinamització de la pista esportiva o la creació de l’assemblea de joves – que disposa d’un pressupost de 3.000 euros per fer accions al barri– mostren l’interès per incorporar aquest sector del veïnat al projecte.

Millora de la convivència i la cohesió social

Altres propostes destinades a preveure situacions de risc social i a enriquir l’acció comunitària estan enfocades a empoderar les dones a través de classes de natació –a partir de setembre–, un taller de cuina sobre aprofitament alimentari i un espai de trobada.

Seccions:

Deixa un comentari