Els alumnes del Diltet exposen la seva feina a la cloenda del curs

L’acte s’ha fet aquest divendres a l’Auditori amb la presència de les autoritats

Els alumnes han recollit els diplomes en acabar l'acte de cloenda
Sílvia Alquézar
L'Auditori Municipal s'ha omplert de gom a gom en la cloenda del programa Diltet
Luz López, responsable territorial del PQPI de la Generalitat, i l'alcaldessa, durant els parlaments

La vuitantena d'alumnes que ha participat als diversos programes inclosos en el Dispositiu Local de Transició Escola-Treball (Diltet), així com tots els agents socials i econòmics que hi ha col·laborat, ha rebut aquest divendres, 13 de juny, un reconeixement per part de l'Ajuntament de Montcada i Reixac, la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya, durant un acte que ha tingut lloc a l'Auditori Municipal. La cloenda del Diltet que ha comptat amb l'assistència de representats de les administracions i empreses implicades en el programes i de familiars dels alumnes. Precisament, els joves han estat els autèntics protagonistes de l'acte, ja que han alguns d'ells s'han encarregat d'explicar la seva experiència en el programa, acompanyats de material audiovisual que han elaborat ells mateixos. Els participants han destacat la importància de la formació en el seu futur. 'Hem arribat a la setena edició del Diltet i podem afirmar que el programa està plenament consolidat; cada any incorporem nous agents que hi col·laboren, tot plegat, per donar una oportunitat i orientar el jovent, que és el nostre futur', ha manifestat l'alcaldessa, María Elena Pérez, durant el seu parlament.

 

El Diltet implica el treball transversal de diversos departaments municipals i de les administracions supraminicipals, a més dels centres educatius i les empreses que hi donen suport, facilitant a l'alumnat estades formatives als seus centres de treball. Des que es va posar en marxa el Diltet, el curs 2007-2008, cada any s'hi ha anat ampliant el nombre d'accions, el que ha comportant l'increment d'empreses col·laboradores (enguany, una cinquantena) i dels joves participants. Des del curs passat funciona una nova metodologia denominada aprenentatge-servei, que ha permès ampliar l'àmbit de treball de l'alumnat, amb un projecte on el qual els joves, a més d'aprendre, han contribuït a la comunitat i relacionar-se entre ells. Com a exemples d'aquestes sinèrgies, alumnes del PQPI d'auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic s'han dedicat a decorar els comerços del municipi; el grup del taller 'Aprendre i Emprendre' ha contribuït a millorar els espais públics de la ciutat i els tallers de bicicletes i de soldadura s'han coordinat per beneficiar-se mútuament.

 

Una altra novetat d'aquesta edició ha estat el taller d'introducció al món laboral impartit per les membres de l'Associació d'Empresàries i Directives de Montcada i Reixac, Asdem, i un taller de reciclatge de bicicletes. Com en altres anys, el Diltet ha inclòs altres accions com la Mostra d'Ensenyament; els PQPI-PTT d'auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic i el dedicat a auxiliar de muntatge i manteniment de sistemes microinformàtics; els tallers professionalitzadores de soldadora i de cuina; estades formatives; el taller 'Aprendre i Emprendre: manteniment de mobiliari urbà', de la Fundació Engrunes, i el programa 'Joves per l'Ocupació'.

 

'Tots els nois i noies han de tenir les mateixes oportunitats per, amb esforç, poder desenvolupar-se i ser persones lliures i autònomes per decidir el seu futur', ha indicat Pérez. Durant l'acte també ha intervingut la responsable territorial dels PQPI-PTT, Luz López, qui ha encoratjat els joves a aprofitar el que han après i la confiança que se'ls hi ha dipositat. Els alumnes participants han rebut el seu diploma acreditatiu.
 

Seccions:

Deixa un comentari