Els CAP demanen a les entitats la seva col·laboració per acollir pacients derivats per prescripció mèdica

El programa, que es va posar en marxa al 2014, rep ara un nou impuls amb la major implicació del personal sanitari

D'esquerra a dreta, Sempere, Magen, Yanovsky i Capella
Pilar Abián

A partir del mes de maig es preveu que ja estigui a ple rendiment el programa Prescripció Social i Salut que impulsa l’Agència de Salut Pública de Catalunya per tal de promoure la prescripció social entre els pacients dels CAP del municipi que ho requereixin. Els professionals mèdics prescriuran amb recepta no només fàrmacs, sinó també activitats lúdiques, socials o esportives que puguin ajudar malalts amb símptomes de depressió o aïllament, entre d’altres. La iniciativa pretén millorar la qualitat de vida dels pacients i reduir la medicalització.

El programa, que es va posar en marxa com a experiència pilot al 2014 i que ara es vol potenciar amb una major implicació per part del personal sanitari, es va presentar ahir a la Casa de la Vila en un acte en què van participar la presidenta de l’Àrea Social, Mar Sempere (Círculo), la metgessa del CAP Les Indianes Nora Yanovsky, la tècnica de l’Agència de Salut Pública Jordina Capella i la treballadora social Natàlia Magen. Les ponents van animar les entitats del municipi a col·laborar amb el projecte donant-se d’alta al web ‘Aquí sí: actius i salut’. "Aquesta eina ens permetrà tenir un catàleg del que fan les entitats del municipi i facilitar, així, la derivació del pacient", va explicar Capella. El nou portal és una de les novetats del programa i és accessible per a qualsevol associació que vulgui participar i per a qualsevol persona que el vulgui consultar. "A diferència del 2014, ara fem un pas endavant amb el compromís de mantenir una relació directa amb les entitats per tal de garantir que els pacients tinguin una bona acollida i poder fer un seguiment de la seva evolució", va explicar Magen.

Els beneficis per a la salut que implica fer activitats comunitàries està plenament constatat, segons va afirmar Yanovsky. "Les persones que participen en aquest programa milloren la seva qualitat de vida i això és un benefici tant personal com per a la comunitat", va dir la metgessa tot afegint que simplement la medicació amb fàrmacs no és la solució per a les malalties derivades de somatitzar problemes socials o emocionals o d’aïllament social.

En nom de l’Ajuntament, Sempere va emfatitzar la necessitat que les entitats s'impliquin per assolir l'èxit del programa ‘Aquí sí: actius i salut’. "Necessitem –va dir– la vostra col·laboració perquè la xarxa de recursos sigui prou forta i el ventall d’activitats ben ampli".

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari