‘Els plats, a més d’estar bons, t’han d’emocionar quan te’ls menges’

La cuinera Carme Ruscalleda, amb set estrelles Michelin, va captivar el públic assistent a la inauguració del nou curs, aquest dimarts a l’Auditori Municipal

La cuinera Carme Ruscalleda va obrir el nou curs de l'Aula MiR amb una xerrada a l'Auditori
Laura Grau
La cuinera Carme Ruscalleda, l’única dona del món amb set estrelles Michelin, va inaugurar el 15 de setembre el nou curs de l’Aula d’Extensió Universitària de Montcada amb una xerrada que va captivar el públic assistent amb la màgia de la seva cuina. De formació autodidacta, Ruscalleda va fer una repassada per la seva trajectòria professional, recordant els seus inicis a la botiga dels seus pares, l’obertura del seu primer restaurant a Sant Pol de Mar, la seva població natal, i l’expansió del negoci amb dos nous establiments a Barcelona i el Japó. “La felicitat és lluitar per aquella vida que vols viure”, va dir la prestigosa xef.
 
Ruscalleda també va parlar de la importància de mantenir la dieta mediterrània i de la seva curiositat per conèixer altres cuines i cultures d’arreu del món. “Hem de posar verd a la nostra vida i consumir productes de temporada, però també hem d’estar oberts a d’altres cultures perquè ens farà més rics”, va dir la cuinera, qui va remarcar que “els plats, a més d’estar bons, t’han d’emocionar quan te’ls menges”. Durant la ponència, la cuinera va repassar algunes receptes dels seus menús, inspirats en temàtiques molt diverses com els colors, l’univers, músiques ballables o tècniques artístiques, entre d’altres. 
 
A l’acte inaugural va assistir l’alcaldessa, Laura Campos (ECP), qui va confessar ser una gran admiradora de Ruscalleda “com a xef i com a dona en obrir el camí a les noves generacions”. També va intervenir el coordinador acadèmic de les Aules d’Extensió Universitària a la UAB, Tomàs Peire, qui va animar a la ciutadania “a no abandonar mai la necessitat de cultivar-se en el coneixement”. Per la seva banda, el portaveu de l’Aula MiR, Juan Rodríguez, va avançar que la xerrada es complementarà amb un taller sobre cuina i emocions a càrrec de la montcadenca Magda Salat, que tindrà lloc el 29 de setembre al parc de l’Antiga Cerveseria. 
Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari