Èxit de la primera edició del Montky Fest

La jornada va acollir un debat amb propostes pels joves de Montcada i concerts musicals

Els participants van localitzar en un mapa els punts culturals i d'oci per joves al municipi
Discussió sobre el futur de les activitats dirigides al jovent a Montcada
Actuació de la banda rock Desenfreno. (Fotos: Eric Moner)
Concert d'Andrea Díaz, membre del dúo Lo Lamento

La cultura i l’autogestió són els tòpics que han sintetitzat el Montky Fest, iniciativa creada per un col·lectiu de joves de Montcada i celebrada el passat dissabte als exteriors del Casal de la Mina. Dotat amb 10.000 euros, va ser un dels projectes guanyadors dels pressupostos participatius 2021-22 gestionats per l’Ajuntament. La proposta va comptar amb actuacions musicals i un debat, on els participants van expressar els seus punts de vista respecte a les activitats destinades a joves al municipi. “El nostre objectiu ha sigut impulsar una festa que fomenti la cultura popular i la música”, declara Marta Cano, promotora de l’esdeveniment.

La trobada va iniciar amb el col·loqui ‘Què necessita el jovent i què podem construir a Montcada?’, en què els participants van fer propostes de projectes socioculturals al municipi. A la xerrada també va sorgir la demanda d’una oferta d’oci descentralitzada i distribuïda arreu del territori de la ciutat. Els organitzadors de l’esdeveniment van destacar la necessitat de la fundació d’una plataforma juvenil unificada a Montcada i la importància de l’autogestió en les iniciatives culturals per evitar la seva institucionalització. Així també, valoren en positiu la bona rebuda del Montky Fest per part dels assistents. 

La festa va incloure un sopar popular, amenitzat per la cantant Andrea Díaz, seguit dels concerts de Lil Russia, Baya Baye i el grup rock Desenfreno. L’acte va concloure amb les sessions de DJ Badabronk i DJ Kts. 

 

Seccions:

Deixa un comentari