La Comunitat Islàmica celebra la fi del Ramadà convidant el veïnat a la seva festa

Al municipi hi ha més de 2.000 persones de religió musulmana

L'imam, envoltat d'infants i joves de la comunitat musulmana
Berta Barcons

La Comunitat Islàmica de Montcada i Reixac va celebrar dissabte a la tarda la fi del Ramadà. Coincidint amb el novè mes del calendari islàmic, els musulmans practiquen aquest període de recolliment centrat en el dejuni (sawm), l’abstinència, la caritat i l’oració amb objectiu purificar el cos i ajudar les persones més necessitades. Al municipi hi ha més de 2.000 persones que segueixen el Ramadà, un gruix important de les quals prega a l’única mesquita que hi ha a la localitat, ubicada al carrer Mozart, 2, al barri de Mas Rampinyo, a la porta del qual es va organitzar l’iftar, la festa nocturna que trenca el dejuni.

Hem convidat els veïns i les autoritats a compartir aquesta celebració amb nosaltres com a mostra d’integració, de germanor i d’amistat

Smail Boumahraz, portaveu de la mesquita

Abans del sopar, l’imam de la mesquita va llegir un text de l’Alcorà sobre el sentit del Ramadà i infants i joves musulmans que estudien el llibre sagrat també van intervenir. A continuació, mentre les taules preparades al carrer s’omplien de plats preparats per membres la comunitat per compartir amb tothom, a l’interior del temple es van aplegar desenes d’homes per a la quarta de les cinc pregàries que es fan diàriament durant la celebració religiosa –a l’alba, al migdia, a la tarda, a l’ocàs i a la nit.

“Hem convidat els veïns i les autoritats a compartir aquesta celebració amb nosaltres com a mostra d’integració, de germanor i d’amistat amb tots els ciutadans, perquè tots som part d’aquest municipi”, va explicar a La Veu el portaveu de la mesquita, Smail Boumahraz, qui va assegurar que el temple és obert a qualsevol persona que ho vulgui. L’alcalde, Bartolo Egea, i els regidors del govern Dámaris Sánchez i Albert Carandell, també del PSC, van assistir a l’esdeveniment en què van participar més de 300 comensals.

Deixa un comentari