L’ACA informa al nou govern com pensa extreure aigua del Besòs i del Rec Comtal per abastir Barcelona

El president, Samuel Reyes, i una delegació municipal han conversat sobre la possible captació d’aigües del Besòs per a l’abastiment de Barcelona i l’Àrea Metropolitana

A la trobada, celebrada a Barcelona, s’han tractat alguns temes que impliquen a les dues administracions com les prospeccions per treure aigua del Rec Comtal, la reparació de la volta que va quedar malmesa per uns treballs d’Agbar i l’infrahabitatge al voltant del riu Besòs.
Premsa Ajuntament

L‘Agència Catalana de l’Aigua (ACA) continua executant els estudis tècnics sobre els punts de captació d’aigua en la confluència entre els rius Besòs i Ripoll per abastir Barcelona i la seva àrea metropolitana davant l’episodi actual de sequera extrema. El seu president, Samuel Reyes, i l’alcalde, Bartolo Egea (PSC), han mantingut aquest matí una reunió de cortesia i no de treball, segons ha puntualitzat l’Ajuntament, i on s’ha informat la possibilitat de construir pous al Besòs per no actuar exclusivament al voltant del Rec Comtal –una infraestructura patrimonial catalogada–, com s’havia anunciat inicialment. Egea ha demanat a l’ACA “que tingui una especial sensibilitat amb la conservació d’aquest element mil·lenari i que, si s’ha d’extreure aigua, es faci en una zona més propera a la Casa de la Mina”.

Reyes ha informat que Aigües de Barcelona (Agbar) repararà de forma ràpida els desperfectes causats a la volta del Rec Comtal mentre executava els estudis, motiu pel qual l’anterior govern va presentar una denúncia per la via penal contra Agbar. A la reunió també han assistit el president de l’Àrea Territorial, Andreu Iruela, i la regidora de Serveis Municipals i Espai Públic, Dámaris Sánchez. Iruela ha avançat que “Agbar intervindrà quan s’hagi aprovat el projecte de restauració, que encara no ha començat, i que es podria allargar fins a final d’any“. El govern municipal ha traslladat als dirigents de l’ACA la preocupació amb l’infrahabitatge que s’acumula a la llera del Besòs.

Deixa un comentari