La FAMPA proposa que totes les escoles públiques facin el mateix horari

Ensenyament ha confirmat que el curs vinent començarà el 12 de setembre

La reunió informativa sobre les retallades en educació es va fer a l'escola Reixac

La Federació d’Ampa de Montcada i Reixac (FAMPA) que  representa els centres educatius públics i concertats del municipi vol que, davant la supressió de la 6a hora, el curs vinent l’horari de les escoles públiques sigui unificat i aposta per fer 3 hores al matí (de 9 a 12h) i dues a la tarda (15 a 17h). Així ho va expressar el president de l’entitat, Pedro Fernández, el 31 de maig en l’acte informatiu que es va fer a l’escola Reixac i en què també van participar, a més del representant de la FAMPA, el vicepresident de la Federació d’Associacions de Pares de Catalunya (FAPAC), Àlex Castillo, i el representant del sindicat CCOO, Manuel Pulido.

 

Argument comú. Tots tres van coincidir a dir que les retallades en l’àmbit educatiu responen únicament a criteris econòmics i van en detriment de la qualitat de l’ensenyament als centres públics. Com a exemple, es van referir al fet que, amb la supressió de la 6a hora, un alumne de primària deixarà de fer al final de tot el cicle 1.050 hores d’escolarització. “Això suposa un curs més”, va afirmar Castillo tot recordant que precisament, quan es va implementar l’ horari que ara s’elimina es va fer amb l’objectiu de contribuir a reduir el fracàs escolar. La crítica generalitzada dels ponents a la Generalitat va ser que no hi ha cap estudi que avali que la 6a hora no ha estat efectiva. “Contràriament, l’últim informe PISA  que valora el rendiment dels estudiants arreu del món constata que hi ha hagut una millora substancial dels resultats acadèmics als nostres centres públics”, va afegir Castillo. El representant de la FAPAC va titllar les retallades de “burla”: “Pagar les 3.000 nòmines dels professors que acomiadaran no és cap ruina tenint en compte que ens juguem el futur dels nostres fills”.

Pulido, que a més de sindicalista és professor de secundària, considera que, al factor econòmic s’hi suma també l’ideològic.  “La Generalitat beneficia clarament els interessos de l’escola privada enfront la pública”, va dir animant els assistents a participar en les concentracions que es convoquin en defensa dels serveis públics.

Els pares assistents a l’acte van expressar la disconformitat amb la supressió de la 6a hora i la seva preocupació per saber com la mesura afectarà els seus fills i quines seran les escoles que la mantindran, una decisió que prendrà la Generalitat. Per la seva banda, la direcció del Reixac va fer constar el seu malestar per la disminució de recursos ja que el problema es traspassa als equips directius i al professorat, que han de seguir treballant per mantenir la qualitat del servei.

A la fi de la xerrada, l’AMPA del Reixac es va reunir en assemblea i va acordar apostar per la proposta d’horari unificat de la FAMPA i reclamar a l’administració que es faci la 6a hora. A la majoria de centres públics de primària s’han convocat assemblees per tractar aquesta qüestió.

Seccions:

Deixa un comentari