‘La lluita pels drets de les dones a l’Iran també repercuteix en l’altra meitat de la societat’

L’activista i divulgadora cultural d’origen iranià Ryma Sheermohammadi, convidada al cicle sobre Drets Humans, migració i refugi

Ryma-Sheermohammadi, durant la conferència sobre la situació de les dones a l'Iran
Laura Grau

Amb el títol ‘Dona, vida i llibertat’, l’activista i traductora iraniana Ryma Sheermohammadi va fer una xerrada ahir la tarda a la Casa de la Vila, en el marc del cicle sobre Drets Humans, migració i refugi que organitza l’Ajuntament.

L’activista va fer un recorregut per la història de la lluita de les dones iranianes en defensa dels seus drets en una societat on encara són discriminades per qüestió de gènere, a pesar que més de la meitat dels alumnes universitaris són dones. Segons Sheermohammadi, l’assassinat de la jove estudiant Masha Amini a mans de la policia del règim iranià ha estat el detonant d’un malestar que ve de lluny, davant la manca de drets i llibertats que no només que afecta les dones, sinó la societat en el seu conjunt, també als homes. “La consigna de les mobilitzacions al carrer, ‘Dona, vida i llibertat’, posa de manifest que la lluita a favor dels drets de les dones també repercuteix a l’altra meitat de la societat i, per això, els homes també s’han afegit massivament a les protestes”, va explicar l’activista, qui va denunciar que la repressió del règim iranià ja ha acabat amb la vida de més de 400 persones, la majoria joves i infants, en només dos mesos i mig de protestes.

Sheermohammadi va fer una crida a la ciutadania catalana a mostrar el seu suport a la lluita dels iranians a través de les xarxes socials, participant en les diferents campanyes que s’estan impulsant a nivell internacional contra el règim. “Hi ha una revolta en marxa que està costant moltes vides i el món no pot restar indiferent”, va dir l’activista, que va demanar un minut de silenci al final de l’acte pels nens i adolescents que han mort durant les mobilitzacions víctimes de la repressió policial.

El cicle sobre Drets Humans, migració i rufugi continuarà el dia 14 amb una conferència a càrrec del fotoperiodista de guerra Gervasio Sánchez, a l’Auditori Municipal (18h).

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari