La Rasa acollirà 72 nous habitatges municipals de lloguer social

L’Ajuntament va obrir el dimarts 2 d’agost la licitació perquè les empreses optin a la construcció i gestió dels pisos

Parcel·les on es construiran les dues promocions d'habitatges de lloguer social
Premsa/Ajuntament

Els blocs de pisos de lloguer social que es construiran a La Rasa, Mas Rampinyo aniran destinats un 25% a joves menors de 35 anys. I un altre 25% per a persones amb contingències especials (víctimes de violència masclista, gent gran, col·lectius vulnerables, famílies nombroses, entre d’altres). D’aquesta manera, l’Ajuntament tira cap endavant un projecte que ajudarà a joves i famílies més necessitades a tenir un habitatge en condicions.

A més, a finals de juliol el consistori va rebre la segona subvenció del fons Next Generation que atorga la Unió Europea. Amb un total de 2,3 milions d’euros, l’Ajuntament va obrir el dimarts 2 d’agost la licitació perquè les empreses optin a la construcció i gestió dels 72 pisos de lloguer assequible a La Rasa.

La manca d’habitatges a preus assequibles és un dels principals problemes als quals s’enfronta la ciutadania i abordar-lo i contribuir a donar solucions per pal·liar-lo és un dels nostres reptes com a govern

Bartolo Egea (PSC), alcalde de Montcada i Reixac

L’alcalde de Montcada, Bartolo Egea (PSC), s’ha mostrat molt satisfet amb la convocatòria de la licitació: “És una molt bona notícia perquè la manca d’habitatges a preus assequibles és un dels principals problemes als quals s’enfronta la ciutadania i abordar-lo i contribuir a donar solucions per pal·liar-lo és un dels nostres reptes com a govern”.

Habitatges per al juny del 2026

La licitació surt en dos lots, un per als habitatges que es construiran al carrer Alt de Sant Pere, 87, amb un total de 40 pisos. L’altre al mateix carrer número 110-112 amb 32 habitatges i hauran d’estar construïts per al juny del 2026. “Ens enorgulleix poder impulsar una promoció d’habitatges de protecció oficial des de l’Ajuntament després de molts anys sense construccions d’aquestes característiques”, destaca Anabel Moreno (Vivim), regidora d’habitatge.

Ens enorgulleix poder impulsar una promoció d’habitatges de protecció oficial des de l’Ajuntament després de molts anys sense construccions d’aquestes característiques

Anabel Moreno (Vivim), regidora d’habitatge

El termini per presentar propostes per la licitació de les obres finalitza el 29 de setembre. L’empresa que s’encarregui de la construcció, també ho haurà de fer de la posterior gestió dels habitatges que funcionarà amb règim de lloguer d’habitatge de protecció oficial.

Llistes d’espera

La gent es pot apuntar a la borsa d’habitatge de l’Ajuntament per sol·licitar un pis al municipi. No s’obriran unes llistes específiques per als habitatges de La Rasa.

De moment, però, es desconeixen les condicions que hauran d’acomplir els aspirants per optar a un dels 72 pisos municipals de lloguer social, una qüestió pendent d’avaluar i que es publicaran més endavant.

Deixa un comentari