La sortida al Montseny sobre la bruixeria se suspén per motius de salut del guia

El primer acte del programa tindrà lloc diumenge a l’Auditori amb el muntatge teatral ‘Con esencia a carmín’, de l’entitat Sin teta hay paraíso

La xerrada sobre la persecució de la bruixeria a Catalunya prevista per a aquest dimarts, dia 18, a la Casa de la Vila i la sortida d’aquest dissabte, dia 22, ‘El Montseny, territori de bruixes i conjurs’, s'han suspés a causa d’un problema greu de salut del ponent de l’acte i guia de l’excursió, l’antropòleg Daniel Cantero. Aquestes dues activitats formaven part del programa a Montcada i Reixac, per commemorar el Dia Internacional contra la violència vers les dones, organitzades per la Regidoria de Polítiques d’Igualtat i els col·lectius i entitats de dones de la ciutat i consensuades al Consell Municipal de Dones. L’Ajuntament anunciarà pròximament la nova data d’aquestes activitats.

 

El programa continuarà amb altres propostes. El 23 de novembre (18h, Auditori Municipal), l’entitat Sin teta hay paraíso oferirà el muntatge teatral ‘Con esencia de carmín’. L’entrada a l’acte és gratuïta. El dia 25, dia oficial de l’efemèride, hi haurà dues activitats. A les 18h, el Grup de Dones de Can Cuiàs farà lectura del manifest unitari i representarà un performance, al parc del Turó Blau. A les 19.30h hi haurà l’acte central, a la plaça de l’Església, que enguany canvia el format respecte altres edicions i es farà la lectura del manifest, a càrrec de joves del municipi, i també es farà una performance. Des de les 19h, l’església de Reixac s’il·luminarà de color púrpura, símbol de la lluita contra la violència vers les dones. A més, el dia 26, a les 18h, la Biblioteca de Can Sant Joan (Turó, 45), oferirà la sessió de contes per a adults ‘Liles de Nunila’ (més informació, hijadenun.blogspot.com).

 

De l’1 al 3 de desembre, el Grup de Dones de Can Cuiàs organitza un taller sobre prevenció i/o evasió de la violència de gènere, a càrrec de l’educadora social Lourdes Rubí. L’activitat és gratuïta, amb un màxim de 15 participants, i tindrà lloc de 19.30 a 21h al Centre Cívic del barri (Geranis, sn). Les inscripcions es poden tramitar trucant al telèfon 935 758 705. Durant aquest mes s’ha proposat a l’alumnat de segon curs d’ESO participar al projecte integral contra la violència de gènere denominat ‘I la meva mitja taronja on és’. El col·lectiu Claus de Dona oferirà el 5 i el 9 de desembre un taller d’empoderament de les dones, a càrrec del gabinet de psicologia Baobab. Els programes ‘Veus de dona’ de Montcada Ràdio (dimecres, de 20 a 20.30h, al 104.6 FM i www.montcadaradio.com) dels dies 19 i 26 de novembre es dedicaran al 25N. D’altra banda, l’Ajuntament s’ha adherit al segon concurs de twitter ‘Piulada contra la violència masclista’, organitzat pel Consell Comarcal del Vallès Occidental, adreçat a joves entre 14 i 30 anys. Les inscripcions al certamen s’han de tramitar abans del 25 de novembre i es poden fer als webs www.ccvoc.cat i a www.mirjove.cat.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari