L’Ajuntament impulsa un projecte per millorar l’aigua potable a Paz Centro

La localitat de Nicaragua està agermanada amb Montcada des de l’any 1986

Fer arribar aigua potable als domicilis i millorar l’accés als serveis públics són els objectius d’un nou projecte solidari que ha impulsa l’Ajuntament de Montcada i Reixac per cooperar amb la localitat de Paz Centro, a Nicaragua, agermanada amb Montcada i Reixac. Per dur a terme aquesta actuació faran falta dos anys i el pressupost és superior als 240.000 euros, que financia el Consistori amb el suport d’altres administracions. L’Ajuntament ha aprovat la signatura d’un conveni amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i el Fons Català de Cooperació per tirar en davant el projecte.

Com a resultat d’aquest conveni, l’AMB aportarà 30.000 euros a aquest projecte. El Fons Català de Cooperació al Desenvolupament s’encarregarà de la gestió, seguiment i avaluació del projecte. El regidor de Cooperació i Solidaritat de l’Ajuntament, Carles Guijarro (PSC), ha destacat que aquesta aportació “correspon al compromís que Montcada i Reixac va adquirir amb Paz Centro en el moment de l’agermanament de col·laborar en els seus projectes de desenvolupament econòmic, educatiu i social”.

Paz Centro és una localitat a la que no li manquen fonts d’aigua, fins i tot té un llac, però l’aigua de les cases dels veïns no arriba amb les condicions de salubritat adequades per al seu consum. Aquest nou projecte de l’Ajuntament de Montcada s’afegeix a d’altres que el Consistori ha tirat endavant per millorar les condicions de vida dels ciutadans d’aquesta localitat de Nicaragua. Paz Centro i Montcada i Reixac estan agermanats des del 1986. Aquest municipi de Nicaragua té prop de 40.000 habitants i està situat a uns 30 minuts en vehicle de la capital del país, Managua. Paz Centro es dedica de manera exclusiva a l’agricultura i té com a principals problemes la malnutrició, l’educació i la manca d’infraestructures.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari