L’Ajuntament signa un conveni amb l’Observatori contra l’Homofòbia (OCH) per fer front a la discriminació per motius sexuals

En aquesta línia, el consistori i l’Observatori posaran a disposició dels veïns serveis de piscologia i assessoria jurídica un cop al mes

Eugeni Rodríguez, acompanyat de la regidora de Política d'Igualtats, Jessica Segovia
Pilar Abián

El consistori montcadenc vol plantar cara a la discriminació de les persones per la seva condició sexual. En aquesta línia, ahir es va signar un conveni amb l'Observatori contra l'Homofòbia (OCH) que el passat mes de gener va ser aprovat en Ple per unanimitat i també es va formalitzar l’entrada de la localitat a la Xarxa de Municipis LGTBI en defensa dels drets dels col·lectius de Lesbianes, Gais, Bisexuals, Transgèneres i Intersexuals. El conveni amb l’OCH recull la voluntat de fer accions conjuntes en defensa de la llibertat sexual de les persones i en suport d’aquelles que se senten discriminades. Per això, una de les primeres mesures a aplicar serà posar a disposició de la ciutadania un servei de psicologia i un altre d’assessorament jurídic que es prestarà de forma mensual. “Volem ajudar qui necessiti atenció psicològica i també animar els que ha sufert algun tipus d’atac, a presentar una denúncia; hem d’acabar amb la impunitat”, va manifestar el president de l’OCH, Eugeni Rodríguez. També s’oferirà la possibilitat de recollir denúncies per email, a través de la pròpia pàgina web de l’Ajuntament, segons va explicar la regidora de Polítiques d’Igualtat, Jessica Segovia (ICV-EUiA-E). Aquest departament municipal, que fins ara englobava Dona i Igualtat, passarà a tenir una branca dedicada en exclusiva a l'àmbit LGTBI.

Així mateix, l’edil va expressar la voluntat de fer un estudi als centres educatius del municipi per veure la incidència dels casos de bulling per motius sexuals i va anunciar que es faran cursos de formació per a polítics i personal de l’Ajuntament destinats a millorar l’atenció als col·lectius LGTBI. “Hem de fer una important tasca de sensibilització sobre la discriminació per motius sexuals i, per això, animem a que tothom denunciï aquests casos i ens ajudi a visibilitzar-los per poder actuar al respecte”, va dir Segovia. L’edil, responsable també d’Educació, va dir que el treball previst a l’àmbit escolar es plantejarà amb l’objectiu de prevenció.

 

Llei pionera

El president de l’OCH va aprofitar la seva presència a Montcada per elogiar la Llei aprovada al Parlament de Catalunya al 2014 en defensa dels drets dels col·lectiu LGTBI, pionera al món, tot i que encara s’ha de desplegar. “Falta aprovar el reglament que permeti aplicar-la però l’actual govern sembla disposat a fer-ho”, va dir Rodríguez. La llei defineix clarament en què consisteix la discriminació directa i indirecta per motius sexuals i té en compte la intenció de fer mal a través de l’insult i la marginació.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari