L’AMB incorpora dos comptadors de bicicletes a la Bicivia

Els dispositius permeten l’estudi de la demanda de la xarxa ciclista

El comptador de la Bicivia 6 s troba al costat del Pont Roig
Pilar Abián

L’AMB ha incorporat 2 nous comptadors de bicicletes i vehicles de mobilitat personal (VMP) a Montcada i Reixac. Aquesta acció s’emmarca dins de la implantació de 18 nous dispositius de recompte a la Bicivia, la xarxa pedalable de la metròpolis de Barcelona. Els comptadors permeten analitzar l’ús d’aquesta xarxa ciclista, facilitant la planificació de millores a mitjà i llarg termini.

Els comptadors instal·lats al municipi han estat 2 punts d’espires magnètiques integrades al paviment acompanyades de panels de senyalització. Aquests es troben a la Bicivia 5 a la unió del carrer del Progrés amb el carrer de l’Alzina, al costat de la passera del pont Roig, a Terra Nostra, i a la Bicivia principal al voltant del pont del riu Ripoll, al polígon industrial de la Ferreria.

Aquests comptadors han estat finançats amb fons del Pla de recuperació, transformació i resiliènciafinançat per la Unió Europea – NextGenerationEU. Concretament, amb un import de 130.500,00 €, IVA exclòs (157.905,00 €, IVA inclòs).

Evolució de la Bicivia

La Bicivia actualment està executada en un 66%, amb nou eixos principals i més de 600 km, quan estigui enllestida permetrà creuar el territori de nord a sud i d’oest a est. La millora en les connexions metropolitanes per a la bicicleta i els VMP, tenen l’objectiu d’augmentar el seu ús quotidià. Entre l’any 2019 i 2021 ja es va detectar un augment de l’ús de la Bicivia del 49%, segons l’AMB.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari