Les empresàries de Montcada i Cerdanyola fan pinya

Ambdues poblacions estan treballant per impulsar polítiques d’equitat en el món del treball

Una vintena d’empresàries, polítiques i tècniques de Montcada i Reixac i Cerdanyola van posar en comú les experiències en matèria d’igualtat dins del món empresarial i directiu que estan duent a terme ambdues poblacions. La trobada va tenir lloc al Museu d’Art de Cerdanyola (MAC) aquest dimecres, 6 d’abril, i va comptar amb la presència de les alcaldesses de les dues ciutats, M. Elena Pérez (PSC) i Carme Carmona (PSC). A nivell de Montcada i Reixac es va parlar de la recent constituïda associació d’empresàries, directives i professionals. La reunió va esdevenir una taula rodona d’on van sorgir diverses propostes a dur a terme d’ara en endavant, entre elles, la creació d’un grup impulsor de treball per avançar en aquest àmbit i per crear un espai de cooperació empresarial i de negoci, ajudar a dones emprenedores i col·laborar en la formació de dones directives.

Un grup d’empresàries del municipi va decidir fa uns mesos crear una associació per a directives, professionals i emprenedores amb l’objectiu de crear un espai on compartir experiències, possibilitar negocis i ajudar altres dones que vulguin posar en marxa els seus projectes. La iniciativa, que compta amb el suport de la Regidoria de Dona i Igualtat, en breu començarà la redacció dels Estatuts. Ara, l’objectiu principal del col·lectiu és donar-se a conèixer i aconseguir el suport de més dones interessades a formar-ne part. El contacte el poden fer a través de l’Oficina de la dona ([email protected]).

Les germanes Alejandra i Carolina Martel han estat les primeres impulsores de l’associació. Apassionades de la seva feina al front de la firma Trans-Martel (Pla d’en Coll) dedicada a la neteja del clavegueram i al desembossament de canonades, ningú no diria que en la seva joventut cap de les dues pensava dedicar-se professionalment a l’empresa familiar creada fa prop de 50 anys. Alejandra i Carolina coneixen tots els secrets del seu negoci: “De ben jovenetes ja anàvem amb els operaris de l’empresa a ajudar a fer la recollida d’escombraries pels polígons i, excepte conduir els camions, hem fet de tot”.

Durant aquests anys i sota el lideratge de dones, l’empresa ha evolucionat substancialment. “Els pares la van crear i nosaltres l’hem fet créixer”, explica Carolina. Avui dia Martel compta amb una plantilla de 17 treballadors i n’ha arribat a tenir una trentena.  La lluita per mantenir-nos és diària però no ho fem soles, formem un equip i tots els treballadors som importants dins de l’organització”, subratlla Carolina. El tarannà inquiet d’ambdues germanes les ha motivat a formar-se contínuament amb l’objectiu d’adaptar-se a les normatives del sector i millorar el servei als clients. I tot això en un àmbit marcadament masculinitzat en què sovint havien de fer creure que el cap era un home. Ara, afortunadament, els temps han canviat. “Tot i així, les dones tendim a no valorar-nos prou, per això creiem que és important associar-nos i fer-nos costat mútuament”, comenta Alejandra.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari