L’Espai Jove La Ribera treballa pel benestar d’una vintena de nois d’origen immigrant

El projecte, que es va posar en marxa el setembre passat, vol impulsar l’autogestió del grup en el si del teixit associatiu del barri

Una vintena de joves assisteixen regularment a les activitats promogudes en l'Espai Jove la Ribera, que es fan al Centre Cívic del barri
Sílvia Alquézar

Des del setembre de l’any passat, una vintena de joves d’entre 12 i 18 anys es reuneixen cada tarda de dilluns a divendres al Centre Cívic La Ribera. Fan activitats diverses que ells mateixos proposen el primer dia de la setmana. Aprenen informàtica, juguen a la play-station, veuen pel·lícules i fan tallers de cuina i manualitats. També organitzen sortides i, recentment, han decidit posar en marxa un torneig de futbol sala a les instal·lacions del barri. A més, cada dia hi ha un espai per fer els deures i estudiar.

Aquest projecte s’ha batejat amb el nom d’Espai Jove La Ribera, una iniciativa promoguda des de la Regidoria de Joventut amb el suport del departament de Serveis Socials. El seu objectiu és atendre i promoure el benestar dels joves –tots d’origen immigrant– per detectar i prevenir situacions i processos d’exclusió social. “Hem plantejat un projecte diferent amb la idea que ells siguin els responsables de l’espai”, indica una de la dinamitzadores, Jénnifer Jaraba, qui comenta que es treballen aspectes com l’empatia, la valoració del que es té, la preservació de l’entorn i el respecte per la gent gran. “El nostre gran objectiu és que el grup pugui arribar a autogestionar-se”, explica l’altre dinamitzador, Sergi Mompel, qui remarca que el que estan intentant és que aquests joves no visquin aïllats en el seu món i s’integrin en el barri i el seu teixit social i cultural.

De fet, els nois que formen part del grup han començat a assistir els dijous a les reunions de la Taula Cívica, on proposen idees i coneixen les problemàtiques que viu La Ribera. “Hem demanat que ens posin unes porteries a les pistes del barri –que es van eliminar perquè es jugaven partits fins a altes hores de la matinada, provocant molèsties als veïns– i hem marcat també unes normes perquè no s’hi pugui jugar més enllà de les 22h”, exposa l’Asharib Mohammad, qui està molt content amb el servei. “Aquí estem millor que al carrer”, diu l’Hakum Achkoun. “És una gran satisfacció haver donat resposta a la petició dels mateixos veïns”, ha indicat la presidenta de l’Àrea Social, Ana Rivas (PSC), qui s’ha compromès a mantenir el projecte. Respecte a la possibilitat d’ampliar-lo amb més recursos humans, tal com han apuntat els dinamitzadors, l’edil creu que és complicat: “Ja hem fet un esforç important, perquè també tenim dos educadors al casal infantil i una tècnica del Pla Comunitari”.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari