Montcada celebra aquest dimarts el Dia del Migrant amb diverses activitats

El Centre Cívic La Ribera acull una exposició sobre el projecte ‘Diàlegs migrants’ i un cafè tertúlia

Una de les imatges que es podrà veure a l'exposició Veus de la Ribera
Joan Tomàs
L'exposició 'Veus des de la Ribera' s'instal·larà permanentment al Centre Cívic de La Ribera

Montcada i Reixac commemora avui el Dia del Migrant, coincidint amb la data oficial de l'efemèride. El programa inclou diverses activitats, com la inauguració de l'exposició permanent del projecte 'Veus des de la Ribera', a les 17.30 h, al Centre Cívic del barri (Llevant, 10). Amb aquesta acció, es tanca aquest projecte de reflexió sobre la realitat migrant a la ciutat, impulsat per l'Ajuntament al 2013. Veïnat de la Ribera, amb imatges del fotògraf Joan Tomàs, es presentava a la resta de Montcada i Reixac des dels pilars que sostenen l'autopista C-33. Aquesta va ser una de les principals accions del projecte 'Diàlegs Migrants', adreçat a analitzar els fenòmens migratoris a Montcada i Reixac i els paral·lelismes entre les onades actuals i les del passat.

A més, amb aquesta exposició, l'Ajuntament de Montcada i Reixac va ser pioner en l'ús de l'espai públic vinculat a les carreteres com a eina de cohesió social i cultural. A hores d'ara, les columnes de la C-33 mostren les creacions dels artistes que van participar a l'octubre al festival MIRA'MiR. Al 2014, 'Veus des de la Ribera' es va incorporar al Banc de Bones Pràctiques dels Governs Locals de Catalunya, que gestionen la Federació de Municipis de Catalunya i la Fundació Pi i Sunyer.

La commemoració del Dia del Migrant inclou dues activitats més. A les 10.30 h, el Kursaal (Masia, 39) acollirà l'espectacle 'Kika, mujer emigrante', a càrrec d'Illart Produccions Escèniques. Es tracta d'un muntatge sobre memòries i llocs. A la tarda, després de la inauguració de l'exposició, el Centre Cívic La Ribera acollirà un cafè-tertúlia sobre intercanvi d'experiències sobre migració, amb el nom 'Qui és el meu veí?'.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari