Montcada celebra el Dia Mundial contra la Sida

Aquest divendres hi ha prevista la lectura d’un manifest i una representació teatral davant la Casa de la Vila

El llaç vermell hi serà al balcó de la Casa de la vila avui i demà
Conxi Basté

L’Ajuntament ha programat diverses activitats coincidint amb la celebració del Dia Internacional contra la Sida, que es conmemora l’1 de desembre. La regidora de Salut Pública i Consum, M. Carmen González (CiU), llegirà un text commemorant a les 17.30h i, tot seguit, es farà una representació teatral al carrer relacionada amb la no discriminació de les persones afectades per la sida. A més, avui i demà, el llaç vermell representatiu de l’efemèride lluirà al balcó de la Casa de la Vila.  D’altra banda, Creu Roja instal·larà  un estand on es repartirà material divers per informar la població sobre la malaltia i el seu tractament.

 

Per la seva banda, la Regidoria d’Infància i Joventut de l’Ajuntament ha iniciat una campanya de sensibilització i informació sobre la Sida amb motiu del Dia Internacional d’aquesta malaltia, que se celebra l’1 de desembre. L’objectiu del programa d’activitats és informar els joves de la sexualitat des del punt de vista higienicosanitari i de l’afectivitat. “Volem transmetre als joves la idea que mantenir relacions sexuals és molt més que l’acte del coit”, ha indicat la presidenta de l’Àrea Social, Ana Rivas (PSC), qui ha recordat que l’Espai Jove Can Tauler ja aborda aquesta temàtica cada mes en el marc del projecte Posa’t en on.

 

A més, el 4 de desembre, Can Tauler acollirà un roleplaying sobre la Sida, un joc en què els joves simulen situacions per reflexionar sobre les conductes de risc. L’activitat s’adreça a majors de 14 anys i es farà de 18 a 20h. A més, des del servei del Programa d’Informació i Dinamització als Centres d’Ensenyament de Secundària (PIDCES) s’ha fet campanya als instituts amb l’objectiu de fer prevenció de les situacions de risc i explicar les implicacions de les mateixes. Així, els agents informadors, que són alumnes de cada centre, informen els seus companys de tot el relacionat amb la sexualitat, una iniciativa que s’està duent a terme des de principi de novembre i fins a mitjan de desembre. De fet, aquesta feina d’informació i sensibilització es fa també durant tot l’any a través del programa Posa’t en on, de la Regidoria d’Infància i Joventut.

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari