‘Si t’agrada l’aventura, aquesta és una experiència molt recomanable’

Juan R. Font i Inma Vaquero, dels Amics dels Clàssics, han participat aquest mes de març en un raid pel Marroc amb el seu 2CV

Una parella montcadenca sòcia del club local Amics dels Clàssics, Juan R. Font i Inma Vaquero, ha participat del 2 al 8 de març al Marroc Raid Citroën 2CV, una experiència que qualifiquen d’increïble. Es tracta de la primera gran aventura que ambdós han viscut amb el seu 2CV, adquirit fa dos anys. Després de viatjar des de Montcada a Tànger, durant 8 dies van recórrer 2.429 km pel nord del país africà travessant els ports de muntanya de l’Atles, llogarets berbers detinguts en el temps, així com les grans planes, els oasis i les dunes del Sàhara. La major part del recorregut d’aquest raid organitzat de vuit etapes i en què han pres part una trentena de vehicles de tot l’estat, es fa per carreteres secundàries i per pistes de terra.

“Nosaltres ja havíem fet un parell de viatges al Marroc en vehicle convencional i amb moto, però aquesta vegada, amb el 2CV, ha estat tota una aventura i l’hem gaudit molt”, explica Juan R.

En no tractar-se d’una cursa competitiva, els participants no s’exposen a situacions de risc. Al llarg de cada etapa hi ha diferents punts de reagrupament amb pícnic inclòs i a la nit, allotjament en hotels. Davant la manca de GPS, per l’absència de cobertura telefònica en bona part del trajecte, els conductors es guien a través de mapes.

La ruta proposada és una passada, molt autèntica i la gent del país és molt acollidora

Juan R. Font i Inma Vaquero

“Perdre’s és difícil perquè generalment sempre mantens el contacte visual amb altres vehicles i només hi ha una carretera principal”, comenta Inma. L’únic imprevist viscut al llarg del recorregut va ser la meteorologia amb fred, calor, pluges intenses i aigua entrant al vehicle així com fortes ventades. “Encara estem traient sorra del desert de dins del vehicle”, somriu.

Inma Vaquero i Juan R. Font, amb el seu Citroën 2CV

Per a la parella, el fet que el raid no travessés llocs turístics ha estat un punt a favor. “La ruta proposada és una passada, molt autèntica i la gent del país és molt acollidora”, afegeixen. Si bé reconeixen que la proposta està ben organitzada i és assequible –el preu per persona està per sota dels 1.000 euros–, un cop viscuda, no descartarien repetir-la per lliure: “Viatjar pel Marroc és econòmicament barat i, si tens una avaria amb un vehicle clàssic, els mecànics d’allà poden fer la reparació sense problemes, si tenen el recanvi a mà”.

Conduir un clàssic

Viatjar amb un turisme antic, sense aire condicionat i una mitjana de 90 km per hora no és cap incomoditat per a aquesta parella montcadenca que, en total, en aquest viatge ha acabat fent 4.800 km. “A mi el que em fa gaudir de la conducció és precisament haver d’estar canviant constantment de marxes i sentir el soroll del motor”, reconeix Juan R. Els pròxims reptes en perspectiva són participar en la trobada anual de 2CV d’Espanya, que es farà entre Zamora i Portugal al mes de desembre, i una ruta pels Pirineus.

Deixa un comentari