Suma’t i Adimir s’uneixen per reclamar els drets de les persones autistes

Dimarts es fa la lectura d’un manifest amb motiu del Dia Mundial de la conscienciació sobre l’autisme

El dia Mundial de l'Autisme es commemora el 2 d'abril
Tribune
31/03/2024 08:00
Actualització:
3/04/2024 07:25

A Espanya, una de cada 100 persones és autista i, així i tot, encara hi ha molt desconeixement sobre què representa aquesta diversitat funcional que afecta especialment la capacitat de comunicació i interacció social. Amb l’objectiu de sensibilitzar la població i donar a conèixer les diferents realitats dels autistes i les seves famílies, aquest dimarts, coincidint amb el Dia Mundial de la conscienciació sobre l’autisme, dues entitats del municipi, Suma’t i Adimir, convoquen la lectura d’un manifest reivindicatiu.

El text se centra a reclamar els drets de les persones neurodivergents, així com més recursos a les administracions per acompanyar-les al llarg de la seva vida. L’acte, que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament, es farà a les 18.30 h, davant de la Casa de la Vila.

Cursa per la diversitat

D’altra banda, continuen obertes fins al 6 d’abril les inscripcions per participar en la segona Cursa per la diversitat educativa que es farà el 14 d’abril, a les 10 h, amb sortida des del pavelló Miquel Poblet i un recorregut de 2,5 km. La recaptació de l’esdeveniment, que organitzen Suma’t i l’Ajuntament, es destinarà als centres del municipi amb l’objectiu de reforçar els suports educatius per a l’alumnat amb necessitats educatives especials.

A la primera edició de la cursa es van recaptar 5.600 euros
Berta Barcons

Deixa un comentari