La futura reurbanització del carrer Domingo Fins donarà prioritat al vianant

El 8 de novembre hi haurà la primera assemblea per consensuar els projecte amb els veïns1q

El carrer Domingo Fins serà reformat totalment

Una plataforma única que esdevingui un passeig que elimini definitivament les voreres estretes i amb menys presència de vehicles. El Ple d’octubre ha aprovat de forma unànim el projecte en fase inicial per transformar una de les vies del centre històric en un carrer més amable. Les obres tenen un pressupost de sortida de 815.000 euros.

L’actuació té per objecte millorar pacificar la mobilitat de tot el tram fins al carrer Ripoll i les obres podrien començar en un any. “El carrer Domingo Fins té un dèficit històric, amb voreres infames”ha denunciat el president de l’Àrea Territorial, Jordi Sánchez (ERC). “Estem dissenyant un nou model de ciutat més equilibrat, amb prioritat de les persones”, ha emfatitzat l’alcadessa, Laura Campos, qui va alertar del problema actual que hi ha a la zona de mobilitat i de seguretat:  “Viu molta gent gran i hem conegut que hi ha persones que fa mesos que no surten al carrer perquè tenen moltes dificultats per sortir de casa seva”, ha explicat Campos. El proper 8 de novembre està prevista la primera reunió d’exposició del projecte amb els veïnat. Si tot va bé, a principi del 2024 podrien començar les obres de transformació de Domingo fins, convertint-se en una obra de gran calat en el centre històric. 

El carrer Domingo Fins té voreres molt estretes que planteja molts problemes al veïnat
Arxiu La Veu

El portaveu del PSC, Andreu Iruela, ha demanat que la reurbanització “es faci amb el màxim de consens amb els veïns, i amb la màxima transparència, per evitar que es torni a generar una polèmica com la sorgida amb l’eliminació de places d’aparcament en la construcció del passeig fluvial a de l’avinguda de la Ribera.

Deixa un comentari