Montcada haurà de tenir zona de baixes emissions el 2026

L’alcalde, Bartolo Egea, ha titllat l’anunci del Govern d’ambigu per la falta de concreció de les accions i demana més temps i més ajudes per aplicar la ZBE

Segons el registre de vehicles censats al municipi, el 52% del parc automobilístic de Montcada es va matricular abans del 2005
Sara Abadia

Els municipis com Montcada i Reixac, amb més de 20.000 habitants, han de tenir desplegada la Zona de Baixes Emissions (ZBE) l’1 de gener de 2026, que prohibirà l’entrada de vehicles sense etiqueta ambiental.  Abans del 2028 els vehicles dièsel amb l’etiqueta groga no podran accedir-hi quan s’activi un avís per pol·lució per NO2.

Mapa metropolità amb les ZBE / Betevé

La Generalitat ha informat aquesta setmana de quins municipis de Catalunya estaran obligats a tenir una zona de baixes emissions (ZBE) a partir del gener del 2026. L’executiu català ha recordat que, d’acord amb la llei estatal de canvi climàtic, els municipis de més de 20.000 habitants han de tenir desplegada la ZBE aleshores, si bé s’aplicarà de forma diferent en funció del nombre d’habitants de cada ciutat o poble i, en alguns casos, segons si hi ha avisos per contaminació.

Reacció municipal

L’alcalde, Bartolo Egea (PSC), ha criticat com el Govern ha fet l’anunci, sense que prèviament s’hagin reunit amb els municipis implicats. “És una decisió ambigüa, sense unes mesures clares“, ha opinat Egea a La Veu. “Necessitem un calendari més ampli, Montcada i Reixac és un municipi singular per la contaminació d’autopistes i carreteres“, ha plantejat l’alcalde, qui creu que “s’hauria de valorar l’impacte social i econòmic de la ZBE”. Per a l’edil, cal que la Generalitat dialogui i ofereixi ajudes per a la seva implantació. “Abans necessitem sensibilitzar la ciutadania i apostar per la millora de la xarxa de transport públic“, ha conclòs Egea.

Una resposta a “Montcada haurà de tenir zona de baixes emissions el 2026”

 1. Xavi Calvo Xavi Calvo ha dit:

  el tram Vallès es va parar per la oposició de Montcada i Barberà socialistes els dos en aquell moment,ens ho van explicar a la xerrada de la PPTP al brot!!!

  la cooperativa som mobilitat ens diu que la majoria del temps els cotxes estan parats i mantenirlos es un dineral proposa el cotxe elèctric compartit que es lloga a través del mòbil per això arreu cada cop hi han més cotxes d aquesta entitat sense ànim de lucre. https://www.sommobilitat.coop/mapa-vehicles-disponibles/

  I on bastants ajuntaments comparteixen vehicles amb els veïns .

  Els següents links ens donen prespectiva de on venim i encara ens agafarà la ZBE amb els pixats al ventre . Quina és la implantació del vehicle elèctric ara al municipi ? Quant els nostres polítics entitats O ciutadans s animaran a fer un crowdfunding per començar a tenir cotxes elèctrics compartits ?

  https://laveu.cat/actualitat/el-parc-de-vehicles-electrics-de-montcada-nomes-te-16-turismes-matriculats/

  https://laveu.cat/actualitat/lajuntament-promou-una-ordenanca-per-implementar-el-vehicle-electric-al-municipi/

Deixa un comentari