El carrer Jaume I acollirà la construcció de dos pous del soterrament a partir del 18 d’abril

Les obres obligaran a suprimir la zona d’estacionament entre els carrers Provença i Rosselló i a talar la pineda al costat del CAP

Una vuitantena de persones va omplir la sala institucional per conèixer els propers treballs del soterrament
Lluís Maldonado

Els veïns del carrer Jaume I es van reunir ahir amb l’Ajuntament per conèixer de primera mà les obres del soterrament que afectaran la mobilitat a la zona. Tot està previst perquè el 18 d’abril comencin la construcció de dos pous al terreny exterior del CAP Montcada, com ja va passar a les obres de la Línia d’Alta Velocitat (LAV). Els treballs serviran per al drenatge d’aigua per bombeig i per col·locar la maquinària que haurà de desmuntar i desviar el pas del Rec Comtal en aquest tram.

Els treballs obligaran a talar la pineda de la zona propera al pas a nivell del carrer Pasqual i a suprimir els estacionaments de vehicles entre els carrers Rosselló i Provença. L’alcalde, Bartolo Egea (PSC), el president de l’Àrea Territorial, Andreu Iruela (PSC), i els responsables tècnics de l’Oficina del Soterrament van informar prop d’una vuitantena de persones a la reunió mantinguda a la sala institucional.

En vermell totes les afectacions de la següent fase de les obres del soterrament al centre Google Earth

Altres treballs pendents

Egea va demanar “paciència i comprensió” a la ciutadania per les molèsties que patiran durant els anys que duri l’obra. Iruela va recordar, però, que “és el peatge que hem de pagar per cohesionar Montcada i Reixac“. Fins ara, les obres del soterrament s’han centrat en els treballs de les cales per detectar el pas de subministraments d’aigua, de llum i de gas a la Ribera i l’avinguda de la Unitat. Els tècnics municipals van avançar que, en paral·lel a la construcció dels dos nous pous al carrer Jaume I, es faran treballs de sondejos a multitud de punts del municipi per fer un estudi geotècnic dels terrenys. El primer ja es va fer aquesta Setmana Santa al pati de l’escola Reixac per no interferir durant les classes.

Els sondejos per analitzar la morfologia dels terernys van començar aquesta Setmana Santa a l’escola Reixac Lluís Maldonado

Una altra de les següents actuacions serà el trasllat de la subestació elèctrica del carrer Guadiana al parc de les Aigües. on ocuparà tindrà 60 metres de llargada  Mentrestant, les obres per desviar el tram central de les vies es calcula que comencin a finals de 2024 i s’estenguin durant el 2025.

Aparcament alternatiu

Els tècnics van informar que les obres del soterrament obligaran a eliminar 450 places d’aparcament al llarg de les diverses fases d’actuació. El president de l’Àrea Territorial va anunciar que el govern ja treballa en la finalització dels acords per generar-ne unes 600. Entre els terrenys que es convertiran en estacionament destaquen el solar de l’antiga Intorsa i uns terrenys públics que s’expropiaran temporalment del solar de l’antiga Valentine.

Deixa un comentari