Treballadors de l’empresa Marés es declaren en vaga indefinida

Els treballadors reclamen el cobrament de la nòmina de setembre i acusen la factoria de no pagar a Hisenda en el darrer curs

L’empresa Marés, dedicada a la fabricació de motllos per al sector de l’automoció, està en crisi i els prop de 90 treballadors de la factoria, amb seu al polígon de la Ferreria, estan en vaga indefinida des de fa una setmana. Els empleats diuen que no hi ha feina, que els propietaris han venut la nau industrial i que ningú no els ha dit què passarà amb el seu futur. Els treballadors no han cobrat la nòmina de setembre i asseguren que Marés no ha pagat durant l’últim any ni a Hisenda ni a la Seguretat Social la part corresponent de cada mensualitat.

La crisi de l’empresa es va iniciar fa més d’un any. A l’estiu la direcció devia als treballadors tres nòmines que han cobrat gràcies a un pacte fet amb alguns clients. Marés es dedica a fer motllos per a la indústria de l’automòbil i al 2003 va adquirir Gamegam, una altra empresa de la Ferreria que es va declarar en crisi. Segons els treballadors de Marés, la direcció es va beneficiar dels diners públics que va aconseguir amb aquesta operació a través de l’empresa pública Plicsa i durant els últims quatre anys s’ha mantingut amb aquesta injecció econòmica.
Segons els membres del comité de empresa de Marés, la companyia està en procés de venda i podria donar-se el cas que els nous propietaris continuessin amb el negoci, encara que reduïnt la plantilla.
CONSTRUCCIONES MECANICAS MARES, va ser creada l’any 1952 al centre de Barcelona com a taller mecànic generalista. En la dècada dels setanta va iniciar la seva expansió gràcies a la construcció de motllos per a les caixes de transport d’ampolles. Durant els darrers 4 anys la companyia s’ha vist immersa en la crisi que afecta les empreses de components d’automoció i a hores d’ara el seu futur és ben incert. De moment, els prop de 90 treballadors de Marés es mantenen en vaga indefinida a l’espera que la direcció digui si la factoria ubicada a la Ferreria continua oberta o tanca definitivament.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari