Castellers i Diables organitzen un curs de gralla

Les entitats volen crear un grup estable de músics per acompanyar les seves actuacions

Per tercer any consecutiu, els Castellers de Montcada i Reixac i els Diables de Can Sant Joan han unit esforços per organitzar un curs de gralla amb l’objectiu de crear un grup estable de músics que pugui acompanyar-los durant les seves actuacions. El curs és gratuït per als socis de les dues entitats i inclou la cessió temporal d’una gralla.

Actualment, Diables compta amb quatre grallers que acompanyen el Drac, i Castellers, tres –un dels quals també toca el timbal. “Fem una crida perquè la gent s’apunti a aprendre a tocar aquest instrument tan emblemàtic de la cultura popular catalana“, ha dit Txell Ricart, membre de la junta de les dues entitats i una de les alumnes del curs per a adults.

Tocar la gralla no és més fàcil ni més difícil que tocar qualsevol altre instrument, només cal que et guiï un professor i practicar molt a casa

Enric Montsant, professor de gralla

Les classes les imparteix el prestigiós músic Enric Montsant, fundador del grup Xarop de Canya, tots els dissabtes al matí a l’Hotel d’Entitats de Can Sant Joan (els infants, de 10 a 10.30 h i els adults, de 10.30 a 11 h). La gralla és un instrument de vent amb una doble llengüeta o inxa de canya que vibra quan es bufa. “Tocar la gralla no és més fàcil ni més difícil que tocar qualsevol altre instrument, només cal que et guiï un professor i practicar molt a casa“, explica el músic, que aquest curs té tres alumnes adults i dos nens. L’edat recomanada per començar és a partir dels 7 o 8 anys, quan ja està consolidada la psicomotricitat fina.

Enric Montsant també fa classes de gralla per a a adults, els dissabtes de 10.30 a 11h, a l’Hotel d’Entitats de Can Sant Joan

Guifré Linares és el més jove de tots. Només té 8 anys i fa d’acotxador a la colla castellera. Li encanta el toc de castell, però diu que encara li queda molt per poder tocar-lo correctament. “”La gralla s’assembla una mica a la flauta, però els sons són diferents”, explica l’alumne. El seu company de classe, Eduard Enríquez, de 10 anys, va descobrir el so de la gralla a les diades castelleres i, des de llavors, el seu somni és poder interpretar temes com ‘Les campanes de Salomon’, ‘Estic adormit’ i ‘El capità”, tres dels temes proferits dels dos alumnes.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari