El programa proposa recitals, concerts, exposicions i la marató de lectura

Les activitats es desenvoluparan entre els mesos de febrer i març

Sílvia Bel, durant una de les seves interpretacions al teatre
David Ruano

La cinquena edició del Poeticae va arrencar divendres 31 de gener a l’Auditori Municipal, amb ‘Maleïts poetes’, un recital poètic a càrrec de Sílvia Bel, actriu de reconeguda trajectòria al teatre i a la televisió, on el seu treball més recent ha estat la sèrie de TV3 ‘Infidels’.

El Grup 7 de Cors va fer dissabte 1 de febrer un recital a la Casa de les Aigües (19h). Membres del grup, format per poetes vallesans –entre els quals hi ha la montcadenca Elisa Riera–, van llegir poemes de creació pròpia sobre un tema comú, el cànem, nom que dóna títol al recital. El 8 de febrer tindrà lloc la Marató de lectura poètica popular a l’Auditori Municipal (19h). L’acte és obert a tothom, grans i petits, i consisteix en la lectura de poemes durant tres hores ininterrompudes. Les poesies poden ser de creació pròpia o de qualsevol autor i llengua i cada participant en llegirà un màxim de dos. Cal fer inscripció prèvia a l’Auditori Municipal, de forma presencial, per telèfon (935 751 289) o per correu electrònic ([email protected]), indicant el nom, cognom, telèfon i adreça electrònica de contacte, a més d’afegir l’hora preferida per fer la lectura. La inscripció es tancarà el dia 7 de febrer.

Els grups locals de teatre tenen un paper destacat en el Poeticae. Dèria Teatre presenta el 14 de febrer a l’Auditori ‘Ritmes i poe­mes de colors’ (21h), un recital que conjuga poesia, música en directe i pintura. L’Aula de Teatre –formada per membres dels diferents col·lectius teatrals del municipi– organitza el 16 de febrer una cercavila poètica pel carrer, una performance i un recital a cau d’orella. El Poeticae també inclou dues propostes més. L’obra ‘Dolça, i fina, i tendríssima…’, d’SDT Teatre es representarà al Kursaal el 14 de març (22h), amb textos de Miquel Martí i Pol i dirigida i interpretada per Climent Sensada, professor dels cursos de teatre de l’Ajuntament, acompanyat de Fina Borràs. El compositor i cantant Toni Subirana, per la seva banda, oferirà el 21 de març a l’Auditori un homenatge a Josep Maria de Sagarra com a cloenda del programa i coincidint amb el Dia Mundial de la Poesia. I del 25 febrer al 23 de març, l’Auditori acollirà l’exposició de fotografia ‘La metamorfosis de Insight’, inspirada en l’obra homònima de l’escriptor txec Franz Kafka.

 

 

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari