La Casa de les Aigües, declarada bé d’interès local

Aquest diumenge hi ha una nova possibilitat de conèixer el conjunt patrimonial

Façana lateral de l'edifici de la sala de pous
Afotmir
Un dels edificis que conformen el complex industrial modernista de la Casa de les Aigües

Tots els grups municipals van votar a favor al Ple de maig, celebrat ahir dijous, dia 31, de la proposta per declarar la Casa de les Aigües com a bé d’interès cultural local, amb l’objectiu fonamental de facilitar l’obtenció de recursos d’administracions supramunicipals per tal de continuar amb la seva restauració. Segons va explicar el regidor de Cultura i Patrimoni, Daniel Moly (CiU), l’alt nombre de visitants, 1.200 anualment només amb visites i actes programats, “l’ha fet esdevenir un recurs patrimonial i turístic essencial per al desenvolupament cultural del municipi, atraient tot tipus de visitants d’arreu de Catalunya”. Els portaveus dels grups de l’oposició van felicitar Moly per la tasca feta.

La Casa de les Aigües és un conjunt arquitectònic del modernisme industrial català i destaca per la singularitat de la seva funció, era una antiga central d’extracció i elevació d’aigua de Montcada i Reixac cap a Barcelona. En els últims anys, l’Ajuntament ha dedicat esforços per restaurar el conjunt arquitectònic.

D’altra banda, aquest diumenge, 3 de juny, hi ha una nova oportunitat per conèixer aquests elements patrimonials. El Museu Municipal organitza una visita guiada amb el títol ‘L’aigua a llevant de la ciutat’, que convida els participants a conèixer el tram entre el Rec Comtal i la Casa de les Aigües fins al barri barceloní de la Trinitat, on hi ha una altra estació de bombeig d’arquitectura modernista. L’itinerari arrenca a les 10h al Parc de les Aigües i per assistir-hi cal contactar primer amb el Museu.

En clau cultural, el Ple va aprovar la renovació dels càrrecs de la Fundació Joan Capella, amb els vots a favor de tots els grups menys ICV-EUiA, que es va abstenir. Continuen els mateixos membres; la presidència recau en l’alcaldessa de Montcada i Reixac, María Elena Pérez (PSC), i els altres sis integrants són dos representants de la família de l’artista –la seva vídua, M. Pilar Quintana, i el seu fill, Marc Capella– dues persones en representació del món artístic –els crítics d’art Josep Maria Cadena i Josep Corredor-Matheos– i dos membres del món cultural local, Jorge Gómez i Pere Carbonell.

 

 

 

Seccions:

Deixa un comentari