La Diputació atorga a l’Ajuntament una subvenció de 200.000 euros per a la conservació de patrimoni

Els diners es destinaran a la millora de la Casa de les Aigües i la casa del Turó de Vista Rica

El complex industrial modernista obrirà les seves portes aquest diumenge
Arxiu/Afotmir
Casa de les Aigües
La Casa de les Aigües és la gran joia arquitectònica de Montcada i Reixac
La Casa de les Aigües és el principal patrimoni arquitectònic de Montcada i Reixac
Recinte modernista de la Casa de les Aigües
Un dels edificis modernistes del complex industrial de la Casa de les Aigües
Un dels edificis del complex modernista de la Casa de les Aigües
El complex de la Casa de les Aigües és l'element patrimonial més valuós que té Montcada

L'Ajuntament de Montcada i Reixac ha rebut una subvenció de la Diputació de Barcelona de 200.000 euros, que es destinaran a dos projectes d'intervenció sobre el patrimoni local. Una partida de 109.000 euros es dedicarà a la consolidació i la millora de la Casa de les Aigües –joia del patrimoni industrial català, de l'època modernista– i altres 91.000 euros, per frenar la degradació de la casa situada al Turó de Vista Rica, que data de final del segle XIX. Aquests diners provenen del programa de la Diputació dedicat a la preservació del patrimoni arquitectònic de la demarcació, mitjançant obres de consolidació, reforma i rehabilitació d'edificis monumentals i de jaciments arqueològics. "Estem molt satisfets per aquesta subvenció, el patrimoni és una prioritat per a aquest govern i l'hem de protegir; davant les dificultats econòmiques que patim i que ens impossibiliten tirar endavant projectes amb recursos propis, agraïm molt aquest tipus d'ajuts com el que ara ens atorga la Diputació, però que són insuficients", ha expressat el president de l'Àrea Territorial, Jordi Sánchez.

Amb els 109.000 euros que aporta la Diputació i una partida pròpia de 9.475 euros, l'Ajuntament restaurarà elements de la Casa de les Aigües com els passamans, fusteries i les finestres de la sala de pous. També es netejarà les màquines de vapor i es farà una actuació de millora per aïllar la coberta de la carbonera. Aquest pressupost servirà també per redactar el projecte de restauració de la torre de l'aigua i de l'edifici sobreeixidor, on hi ha el dipòsit d'aigua, amb criteris històrics i de conservació.

A Vista Rica, els 91.000 euros es dedicaran a aturar la degradació de la casa i d'un edifici annex situat al recinte, es tancaran, es reposaran els elements d'interès i s'hi eliminaran construccions que s'hi van afegir als anys 30 del segle XX, amb l'objectiu de recuperar l'aspecte original de la casa. Ambdues edificacions formen part del Catàleg de Patrimoni de Montcada i Reixac, un document que es troba en procés d'aprovació definitiva i que inclou un total de 117 elements arquitectònics de Montcada i Reixac per protegir i preservar.

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari