La productora de Maria Medinilla estrena el primer talent xou de pop coreà al canal SX3

Tres exalumnes de l’escola Gris Dance formen part de dos dels grups que participen en el concurs

El grup Haelium Nation compta amb dues ballarines de Montcada, Carla Moreno i Enya Cajo
El grup Est Crew, en una de les actuacions al programa 'Kòreo'

La productora Young Soul Studios, fundada per María Medinilla (Montcada i Reixac) i Roger Grau (Santa Perpètua), estrena aquest diumenge al canal SX3 de la Televisió Catalana ‘Kóreo’, el primer talent xou de pop coreà, un fenomen mundial que triomfa entre el públic adolescent i jove. Dues de les quatre bandes de K-pop que participen al programa compten amb ballarines de Montcada, Enya Cajo, Carla Moreno i Maria Corral, exalumnes de l’escola Gris Dance Territori Musical.

Medinilla i Grau, sostenent la claqueta enmig de la imatge, envoltats de l’equip del programa

Maria Medinilla reconeix que ha estat tot un repte per una petita empresa com la seva assumir la producció i la direcció d’un talent xou d’aquestes dimensions. “La principal dificultat ha estat coordinar un equip tan gran de persones i muntar un plató des de zero, però creiem que gràcies a l’esforç de tothom hem posat el llistó ben alt“, ha dit la directora, qui confia que el programa enganxi el públic i contribueixi a difondre el ball pop coreà, una tendència creixent entre els grups de dansa urbana. En l’equip de producció també ha intervingut la montcadenca Elena Prado com a ajudant de direcció.

“La principal dificultat ha estat coordinar un equip tan gran de persones i muntar un plató des de zero, però creiem que gràcies a l’esforç de tothom hem posat el llistó ben alt”

Maria Medinilla
Enya i Carla, en un dels carrers de Barcelona on van gravar una de les actuacions

Enya Cajo i Carla Moreno formen part del grup Haelium Nation, i Maria Corral, del conjunt Est Crew. Durant dotze programes –ja gravats–, els quatre grups s’enfronten a dos reptes de ball cada setmana: un al plató i un a l’exterior, en diferents indrets. “Per nosaltres el fet de poder concursar en aquest programa suposa una oportunitat única per mostrar què és el K-pop i tot el que comporta, a més de poder compartir l’experiència amb altres grans grups de Barcelona”, ha dit Enya, amb ganes de veure el xou “perquè serà la primera vegada que sortim a la petita pantalla”. Les dues ballarines es van aficionar al k-pop arran d’assistir al Saló del Manga, on van descobrir aquest tipus de ball. “No en teníem ni idea, però vam començar a investigar i a introduir-nos en aquest món, aprenent les coreografies a partir de vídeos del canal YouTube”, ha dit Carla.

Maria Corral ‘Nixie’, amb un dels looks del grup Est Crew

Maria Corral, de nom artístic Nixie, va crear el seu grup Est Crew amb una amiga fa 5 anys arran de descobrir el k-pop. “Participar al programa ha estat una experiència increïble alhora que estressant, però juntes hem aconseguit superar les nostres pors i aprofitar al màxim l’oportunitat”, ha afegit Maria, de 24 anys.

A més, durant els programes les bandes conviden nens i nenes a ballar amb ells en diversos reptes arreu del territori català. De Montcada, hi han participat alumnes de les escoles de dansa Eva Nieto, Gris Dance, Cirqs i Jym’s. Alguns capítols també han comptat amb públic provinent del nostre municipi, concretament de les escoles La Salle Montcada, Elvira Cuyàs i Sagrat Cor. La banda guanyadora tindrà com a premi un viatge a Corea del Sud.

Deixa un comentari