La Rua comptarà amb una quinzena de comparses, tres de noves i dues de fora

El Rei Carnestoltes i la seva cort obren el programa festiu amb el pregó i el ball, fet a l’Auditori a causa de la pluja. A la previsió per dissabte s’anuncia bon temps

Una quinzena de comparses s’ha­ inscrit a la Rua de Carnaval­ 2011 que recorrerà els carrers de Montcada i Reixac el dissabte 5 de març.  La desfilada comptarà amb tres comparses de nova creació: la d’un grup de mares del Gurugú, la del Club Català de Ciència Ficció i la d’una colla de veïns de Montcada, reunits sota el nom de ‘La Parodia Nasioná’. També hi haurà dues participacions de fora de Montcada, la de la Joventut Sardanista de Martorelles, que ja va ser-hi l’any passat, i l’Associació Cultural Vientos del Sur, que fa el seu debut. No faltaran a la cita les comparses de La Unió, l’Associació d’Equatorians Residents a Montcada (ASERM), l’Esplai SESA, l’Associació Endansa, l’escola d’an­glès April, la Salle [email protected], el Centre Cívic La Ribera, Las lunáticas, No somos nadie i Las Carrozas. El gran absent de la Rua serà el gimnàs Jym’s, de Can Sant Joan, que ha decidit fer una pausa després de participar-hi durant 10 anys consecutius.

Com en altres edicions,­ la Rua serà encapçalada per la comparsa del Rei Carnestoltes i la seva cort, que ballaran al ritme de la música en directe del grup La Desbanda. La gent que vagi disfressada però no formi part de cap comparsa pot afegir-se a la Rua, posant-se davant del primer grup. La desfilada sortirà del carrer Bifurcació de Can Sant Joan (18h) i passarà per Bateria, Masia, Mina, av. de la Unitat, Pasqual, Elionor, Major, Pont de la Salle, Rambla dels Països Catalans i camí de la Font Freda. En finalitzar la Rua començarà el sambòdrom al pavelló Miquel Poblet (20h). Durant l’acte, presentat per Jordi Amenós i la banda Pentina El Gat, Sa Majestat i les autoritats lliuraran el premi del concurs d’aparadors de Carnaval –en el qual han pres part 17 comerços, la majoria de Can Sant Joan– i sortejaran dos viatges entre els membres de les comparses, cadascuna de les quals rebrà un trofeu recordatori. Com a novetats, es farà un reconeixement al participant de menys i de més edat, es proposarà una coreo­grafia conjunta i es projectarà un vídeo sobre la Rua a la pantalla de la discoteca mòbil, que farà ballar el públic fins a les 4 de la matinada.

El judici i la mort del Rei Carnes­tol­tes, que tradicionalment es feia el Dimecres de Cendra, s’ha avançat aquest any al diumenge 6 de març, fent-lo coincidir amb el ball de disfresses infantil que cada any es programa a la plaça de l’Església (12h). Aquesta modificació del programa clàssic està motivada per la coincidència de la festa amb la Setmana Blanca a les escoles, fet que la Regidoria de Cultura considera que li restaria participació. Durant l’acte, amenitzat pel grup Amadeu i Cia, el Rei Carnestoltes premiarà­ les sardines més ‘carnavaleres’ que s’hagin presentat al concurs.

D’altra banda, el grup Get Back organitza un ball de disfresses a l’Abi el 5 de març (23h), amb premis per a les més originals Les entrades, a 8 euros, es poden adquirir al Cafè Colon, al Forn Oliveres o a la perruqueria Mestres. El Casal de Gent Gran Casa de la Mina també farà el seu propi ball i concurs el diumenge 6 de març (17h).

El Rei Carnestoltes i la seva cort van inaugurar oficialment la festa ahir la tarda amb una cercavila pel carrer Major –més curta del previst a causa de la pluja– i el pregó, que es va fer a l’Auditori Municipal, on els assistents van ballar al ritme del grup Xip-Xap i van menjar coca de llardons. Aquesta tarda hi haurà ball de disfresses per a la mainada al Kursaal (17.30h) i espectacle infantil i berenar al Centre Cívic Can Cuiàs (18h). Les escoles de primària també celebren intensament el Carnaval amb disfresses col·lectives i festivals a les seves instal·lacions.

 

 

 

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari