L’Abi posa en marxa un pla per reformar l’edifici

La junta buscarà diferents vies de finançament per sufragar el projecte, pressupostat en 327.900 euros

Membres de la junta actual de l'Abi, davant de l'edifici històric
Fotos: Laura Grau

L’Ateneu Domingo Fins vol aturar la degradació de l’edifici, que forma part del catàleg de patrimoni, i recuperar la sala d’actes del soterrani, tancada des del 2016 per incomplir la normativa d’usos. Des d’aleshores, només està operativa la zona del bar. La junta que presideix Xavier Paredes va presentar a l’assemblea de socis el passat 25 de març el projecte de reforma, redactat per l’arquitecte montcadenc Ricard Armengol i pressupostat en 327.900 euros, una quantitat elevada que requereix buscar diferents fonts de finançament.

L’Abi emetrà uns bons participatius –amb caràcter retornable–, que aniran des dels 100 euros fins a quantitats més elevades i que podrà comprar tothom qui vulgui col·laborar.

Amb aquest objectiu, la junta està actualitzant la llista de socis –al voltant de 300–, als qui se’ls demanarà una derrama extraordinària durant aquest any. També emetrà uns bons participatius –amb caràcter retornable–, que aniran des dels 100 euros fins a quantitats més elevades i que podrà comprar tothom qui vulgui col·laborar.

Façana de l’edifici de l’Abi, inclòs dins del catàleg de patrimoni de l’Ajuntament de Montcada i Reixac


Més recursos

Les altres fonts de finançament són el lloguer del bar i 40.000 euros provinents d’una benefactora. “Calculem que en aquesta primera fase podríem arribar fins a la meitat del pressupost, la resta l’hauríem­­­ de sol·licitar al banc”, ha explicat Paredes, qui es mostra optimista sobre la capacitat de l’entitat per assumir la hipoteca amb l’organització d’un ampli programa d’activitats a la sala d’actes –un cop reformada–, com cicles de jazz, música de km 0, cinema, teatre i sopars de taverna. L’Abi també ha demanat a l’Ajuntament una exempció de l’IBI i buscarà empreses patrocinadores. “Sabem que no serà fàcil, però no podem deixar que l’edifici continuï deteriorant-se”, ha destacat Paredes.

Seccions:

Deixa un comentari