Montcada acull el 32è festival de literatura fantàstica, ciència ficció i terror

El MIRcon proposa xerrades, taules rodones, cinema, vermuts literaris i una cercavila de zombis

Una imatge promocional del MIRcon 2014
urânik

Montcada i Reixac serà l’escenari els dies 6, 7 i 8 de desembre del 32è Festival Nacional de Fantasia i Ciència Ficció, conegut amb el nom genèric d’HispaCon. L’esdeveniment l’organitza Urânik, una entitat formada per aficionats montcadencs a aquests gèneres literaris, amb el suport de l’Ajuntament. Les activitats, més d’una cinquantena, es distribuiran en diferents espais: l’hotel Ciutat de Montcada, la Biblioteca Elisenda, el Teatre Municipal i l’Espai Jove Can Tauler.

El festival compta amb  la col·laboració d’un gran nombre d’empreses i editorials relacionades amb el gènere, tant en català com en castellà, i inclourà taules rodones i xerrades per a tots els gustos, amb temes que van des de les guerres del fandom (Juanma Santiago) o la seva història (Elisabet Roselló), fins a la ciència ficció espanyola (Miguel Santander) o els robots assassins (Ignacio Agulló). Altres escriptors com Alitte de Bodard, Carlos Sisí, Miquel Barceló, Christopher Priest, Nina Allan, Karin Tidbeck o Félix J. Palma, entre d’altres, faran xerrades sobre la seva obra.

 

Dintre de les activitats dirigides al públic juvenil, el dia 6 hi haurà un taller de maquillatge zombi i una zombie walk per la rambla dels Països Catalans. El dia 7 els seguidors de ‘Cançó de Gel i Foc’ podran fer el jurament de la Guàrdia de la Nit a la plaça de l’Església (19.30h). El dia 8 es lliuraran els premis dels concursos literaris Ignotus i Domingo Santos, convocats en el marc del festival. Una altra activitat novedosa són els vermuts literaris, que es faran a la cafeteria del Montcada Aqua, amb lectures de poesia i microrelats. Totes les activitats són gratuï­tes, però els inscrits que paguin la quota gaudiran d’una sèrie d’avantatges que es poden consultar al web http://www.uranik.com/
 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari