Gabriel del Río guanya per segona vegada l’Open Internacional Ciutat de Montcada

L’escaquista espanyol d’origen argentí repeteix la victòria aconseguida al 2011

Autoritats, patrocinadors i membres de l'UE Montcada amb el tres primers classificats del grup A
Rafa Jiménez

L’espanyol d’origen argentí Gabriel del Río (CA Sestao) ha estat el guanyador de la XXIIIa edició de l’Open Internacional Ciutat de Montcada que organitza l’UE Montcada després de fer taules amb l’armeni Karen Grigoryan a l’última jornada que s’ha disputat aquest divendres a l’Espai Cultural Kursaal. Del Río, número 20 del rànquing espanyol als seus 39 anys i guanyador del torneig montcadenc al 2011, ha repetit victòria en aquesta edició sumant 7,5 punts després de 9 rondes i ha acabat primer per davant del català Marc Narciso (Escola d’Escacs de Barcelona) i el polonès Jacek Stopa. Nascut a Argentina, el guanyador de l’Open viu a Espanya des de que tenia 12 anys i, tot i que té la seva residència a Madrid, és membre del Club  Ajedrez Sestao. “Aquest Open sempre és molt fort perquè hi ha molt nivell. En aquesta edició m’ha anat tot sobre rodes i m’he reconcilitat amb el torneig. Després de guanyar-lo fa quatre anys, la meva darrera participació, al 2012, va ser un desastre perquè vaig jugar molt malament i ja no volia tornar”, ha comentat Del Río, qui va ser subcampió d’Espanya a la categoria absoluta als anys 2003 i 2006.

Al grup B, el guanyador final ha estat el català David Vigo (CE Catalunya) amb 7,5 punts. El segon i el tercer classificat han estat Guillem Mut (Espiga de Les Corts) i Gerardo Palacios (Sant Feliu CEUC). Tot i la reducció de participants al grup B, el president de l’UE Montcada, Arturo Vidarte, s’ha felicitat pel nivell de “competivitat i la igualtat” que s’ha vist al torneig que ha permès que dos escaquistes, el francès Sevan Buscara i el nordamericà Steve Gurevich, hagin obtingut les nombres de Mestre Internacional. Vidarte també ha aprofitat la clausura de l’Open per desitjar que “el nou govern municipal ens escolti una miqueta més”.

La jornada clausura de l’Open ha comptat amb la presència dels responsables de l'empresa Lafarge, patrocinadora principal del torneig, i l’alcaldessa, Laura Campos, qui ha agraït la feina feta per l’UE Montcada, que ha organitzat el torneig des del 25 de juny, i que en el seu discurs ha destacat els beneficis del escacs a l’educació dels més petits perquè “millora la seva capacitat cognitiva i de retenció”

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari