Ernesto Romero i Mariona Carbonell, segons en categoria mixta a la Marroc on Bike

La prova ciclista, una de les més dures del món, s’ha disputat entre el 8 i el 15 d’octubre

El duo format per Ernesto Romero i Mariona Carbonell acabada la cursa lluint les seves medalles
Ernesto Romero

El duet ciclista d’Ernesto Romero i Mariona Carbonell ha tornat victoriós de la cursa Marroc on Bike, on han quedat segons en la categoria mixta. La cursa va tenir lloc dels dies 8 al 15 d’octubre i és una de les més dures del món, amb un recorregut total de 450 km per muntanya i desert.

La prova va constar de cinc etapes, algunes de més de 100 km, i amb un desnivell positiu de gairebé 2.000 metres des de les muntanyes de l’Atles fins al desert del Sàhara. Romero ha comentat que “hem patit molt en algunes etapes, passant per planícies interminables de sorra, que van generar que el desgast físic fos molt alt”. Els ciclistes tampoc tenien temps per recuperar-se, cosa incrementava la dificultat a mesura que s’avançava la competició.

Hem patit molt en algunes etapes, passant per planícies interminables de sorra que van generar que el desgast físic fos molt alt

El montcadenc va aconseguir la millor classificació en la cinquena etapa, on va quedar 26 de la general i al dotzè lloc en Màster 40, millorant així la classificació al 2021, on va quedar a la dinovena plaça. Pel que fa a Carbonell, va quedar a la primera posició en sub23 sent la líder absoluta davant les seves rivals, i segona en classificació general femenina.

Aquest any hem fet un bon treball, estem molt orgullosos dels resultats aconseguits

La parella forma part de l’equip de l’Associació Asdent, una entitat sense ànim de lucre que treballa per recaptar fons per a la investigació de la malaltia del Dent que, a dia d’avui, no té cura. Com ja va indicar Romero el mes passat, el repte no només era la cursa, sinó donar visibilització a aquesta patologia. Per més informació sobre l’entitat es pot visitar l’espai web asdent.es.