Montse Sánchez (JxM): ‘Ens presentem per fer que a Montcada passin coses’

Debuta com a cap de llista, però ja té experiència política com a regidora de CiU al mandat 2016-2019

La candidata de Junts per Montcada té 53 anys, és veïna de Terra Nostra i treballa en una empresa dedicada a la rehabilitació d’edificis. Aquesta és la primera vegada que opta a l’Alcaldia. Sánchez va ser regidora en l’oposició per CiU durant l’anterior mandat, del novembre de 2016 al maig de 2019.

Quines són les seves motivacions per presentar-se a l’Alcaldia?
A Junts per Montcada el que ens motiva és que les coses passin. Fa molt de temps que estem ancorats en un no res, per dir-ho d’alguna manera. Creiem que ens hem de posar al capdavant d’una opció municipal per aconseguir precisament això, que les coses passin, que Montcada se situï en l’espai que es mereix i necessita, tant socialment com econòmicament. Tinc l’experiència d’haver estat regidora a l’oposició i, per tant, conec l’administració, com es treballa, com es fan les coses i quines són millorables.

Hem d’aconseguir que les coses passin, que Montcada se situï en l’espai que es mereix i necessita, tant socialment com econòmicament

Montse Sánchez

Concreti els eixos del seu programa.
Nosaltres hem plantejat un enfocament una mica diferent respecte el que és un programa electoral. Els eixos van des de les persones i les possibilitats de millora, al país i, finalment, al planeta. S’han de fer polítiques municipals amb visió àmplia, que repercuteixen en una millora i un futur possible per al planeta. No creiem que ara mateix el municipi necessiti grans projectes, sinó millorar el seu dia a dia i canviar la perspectiva negativa actual en positiva. Ens hem fixat objectius molt concrets, com defensar la construcció de l’hospital Ernest Lluch, i tenim prioritats com ara el soterrament de l’R2. Aquest és un reflex de què haurien de ser els projectes de ciutat, el treball conjunt de tots els partits i de la societat civil, deixant de banda les diferències. El tema de l’atur també ens preocupa. I, d’altra banda, volem contribuir a fer una àrea metropolitana i una Barcelona més potents i una Catalunya que pugui arribar a ser independent algun dia.

Les infraestructures, tant viàries com ferroviàries, no les hem de veure en negatiu, sinó com una oportunitat

Montse Sánchez

Parlem d’urbanisme. Quin és el model de ciutat pel que aposta Junts?
Nosaltres confiem que el soterrament de l’R2 provoqui un canvi de perspectiva de la ciutadania. Les infraestructures, tant viàries com ferroviàries, no les hem de veure en negatiu, sinó com una oportunitat. Tenim molts polígons i hem de ser capaços de treure’n rendiment econòmic, perquè pugui revertir en una millora, tant des del punt de vista urbanístic com de les perspectives d’habitatge. L’Ajuntament ha de liderar les polítiques, tant de construcció de nous edificis per a gent jove i amb dificultats econòmiques, com de regeneració dels habitatges que ja existeixen a través de programes com el Domus. Juntament amb això, també ens preocupa el problema de l’ocupació delinqüencial, creiem que avui dia hi ha eines per poder-lo atacar. I en el cas d’ocupacions no delinqüencials, cal donar als afectats una perspectiva de futur i buscar solucions que no s’allarguin en el temps. D’altra banda, apostem per recuperar la taula de medi ambient per millorar el compromís de la població amb el seu medi natural.

Quines són les seves propostes en polítiques socials?
Una de les prioritats és tenir uns serveis sanitaris de qualitat i, per això, ens fixem com a objectiu la defensa de l’hospital Ernest Lluch, un projecte que ens motiva com a millora per al municipi. També apostem per fer el mapa de l’amiant a tot el municipi, per afrontar un problema de salut i de millora dels edificis, tant públics com privats. D’altra banda, pensem que hem de fer un esforç molt gran amb les empreses per intentar reduir la taxa d’atur tan gran que tenim. Sense una economia sanejada i sense feina per a la gent, no podem aspirar a res. La justícia social sempre ha d’anar acompanyada de la justícia econòmica.

Confiem a ser decisius i tenir representació de nou al govern perquè Montcada torni a ser la ciutat brillant que ha de ser

Montse Sánchez

Ens pot concretar els objectius de Junts en l’àmbit econòmic?
Com a independentistes, creiem que una bona gestió municipal ens acosta al país que volem. D’acord amb els estudis que tenim a JxC, en una Catalunya independent cada municipi tindria un 3% més de pressupost de què té en l’actualitat, l’espoli fiscal no existiria i el PIB repercutiria en una millora per a tota la nostra població i això es podria reflectir en una política municipalista, seriosa, compromesa i una capacitat gestora brutal. Pel que fa a les finances de què disposa avui dia l’Ajuntament, creiem que té prou pressupost per assumir coses que ara no estan fetes com la neteja, la seguretat, la vigilància… El que sí que ha fet molt bé l’actual govern és aprofitar els programes de la Diputació i l’AMB per fer determinades polítiques i accions municipals. Per a nosaltres, una altra font de recursos ha de sortir de la col·laboració publicoprivada entre administració i empreses. Tenim grans empreses al municipi amb les que es pot treballar per fer plans local d’ocupació o de reinserció per a la gent que està deixant els estudis massa d’hora.

Quines expectatives de vot té JxM?
Confiem a ser decisius i tenir representació de nou al govern perquè Montcada torni a ser la ciutat brillant que ha de ser. Pel que fa als pactes, només arribaríem a acords amb aquelles forces que estiguin disposades a parlar de futur per tenir un municipi pròsper que faciliti la vida a tots els ciutadans. Mai pactarem amb una força que sigui xenòfoba, racista, masclista i que defensi unes polítiques antidemocràtiques, tot i que aprofiti el sistema democràtic per poder presentar-se a les eleccions.

Deixa un comentari