La Casa Larratea esdevindrà un Centre de Creació Artístic obert a la ciutadania

La Casa Larratea és un edifici de l’any 1899 inclòs al Catàleg de Patrimoni de Montcada i Reixac que forma part del llegat històric i cultural de la nostra ciutat, un llegat que des de la Comissió de Patrimoni volem protegir.

M. Rosa Borràs ERC Montcada i Reixac

La Casa Larratea és un edifici de l’any 1899 inclòs al Catàleg de Patrimoni de Montcada i Reixac que forma part del llegat històric i cultural de la nostra ciutat, un llegat que des de la Comissió de Patrimoni volem protegir. És per això que aquest mes de desembre començaran els treballs de rehabilitació i dignificació de l’habitatge per transformar-lo en un espai que actuï com a Centre de Creació Artística, perquè entenem que la creació de cultura és una eina de transformació, que afavoreix el canvi social i la llibertat personal i col·lectiva. I volem que sigui un centre obert a la ciutadania. Sabem que a Montcada i Reixac hi ha molt talent i la Casa Larratea esdevindrà un punt de trobada, de producció i de promoció de les arts plàstiques i visuals, mitjançant aules, tallers i produccions pròpies així com la formació artística d’infants i adults que hores d’ara s’està a duent a terme a la Casa de la Vila.

Per aconseguir tot això, comptarem amb fins a cinc aules simultànies d’aprenentatge. Una d’elles serà una sala de cocreació on es podrà gestionar la creativitat entre col·lectius o persones diverses per tal que puguin formar part activament del procés creatiu, fomentant així l’intercanvi de recursos i experiències i aportant-se mútuament coneixement. En definitiva, volem donar l’oportunitat a la ciutadania de posar les arts plàstiques,visuals i digitals al seu abast, perquè creiem que l’administració ha de proporcionar l’espai perquè les persones puguin practicar, fora de l’àmbit de la classe i crear sinèrgies entre els i les artistes participants.

Montcada és una ciutat que aposta sempre per la cultura en qualsevol de les seves vessants i la creació del Centre Artístic Casa Larratea és una de les millors mostres de la voluntat que té l’Ajuntament per recuperar el patrimoni històric del municipi i posar-lo a disposició de la ciutadania.

Deixa un comentari