Respectem el topònim de Montcada i Reixac

El nom del municipi aglutina diversos barris o veïnats cadascun dels quals aporten unes singularitats peculiars

Vista parcial del municipi des de la serralada de Marina
Arxiu/ La Veu

Documents oficials que daten del segle XVIII ja utilitzen el topònim de Montcada i Reixac en referència al municipi. Prèviament, s’anomenaven de forma separada Montcada i el nucli de Reixac, al voltant de l’església de Sant Pere, l’origen del qual es remunta al segle X.
Malgrat els anys transcorreguts des que el topònim va ser fixat, podem comprovar com encara hi ha el costum o la mania d’escorçar i retallar el nom, dient Montcada per fer referència al municipi i deixant de banda Reixac. En alguns casos, deu ser que falla el subconscient i en d’altres, és fa cons­cientment.
Seria convenient que prenguéssim nota i féssim un bon ús del nom complert. Podem comprovar que polítics, tècnics, persones mediàtiques, veïns i veïnes, mitjans de comunicació, en hastags a les xarxes socials o en cartells promocionals i publicitaris realitzats per les administracions s’utilitza Montcada i no el que pertoca.
Jo no em sento identificat amb Montcada, sí amb Montcada i Reixac, perquè aquest nom aglutina diversos barris o veïnats cadascun dels quals aporten unes singularitats peculiars. Montcada és un dels barris que formen el municipi, però no representa la seva totalitat.
Ho podreu trobar un fet sense importància, potser jo, en viure a la perifèria, tinc una visió errada, però el nom forma part del patrimoni del municipi. Ara per ara, el topònim és el que és, mentre així sigui, utilitzem-lo com cal, si us plau.

Deixa un comentari