‘Som grocs perquè el verd no es torni negre’

Amb aquest lema, les Agrupacions de Defensa Forestal reivindiquen la seva tasca davant la possible limitació de funcions

L'ADF 301 combatent un foc a la muntanyeta de Can Sant Joan
ADF 301

Som grocs és el crit de guerra que hem fet servir les ADF (Agrupacions de Defensa Forestal) al recent conflicte que hem mantingut amb el departament d’Interior, Bombers i Acció Climàtica –que plantejava limitar les nostres funcions–, defensant la gran tasca que fem les ADF i la necessitat que existeixin.

Però no em vull centrar en un conflicte en vies de resolució. Vull centrar-me a fer una menció especial a tots els voluntaris i voluntàries que conformen les ADF, nois i noies, en la seva majoria molt joves, amb empenta i ganes de treballar. També hi ha persones més grans que aporten seny i maduresa, tot formant l’equació perfecta. Persones voluntàries i altruistes, que deixen la família, el descans o l’esbarjo per fer un servei cabdal per a la societat i el medi natural. Són capaces de passar-se hores patrullant dalt d’un pickup en comptes d’estar-se a la platja; són capaces de jugar-se la vida perquè les flames no destrueixin un dels valors més preuats que tenim, la natura. Només per això ja es mereixen tot el nostre respecte.

Respecte quan et criden l’atenció per encendre foc quan està prohibit; respecte quan et conviden a marxar d’un espai natural per risc extrem d’incendi (ALFA 3); respecte quan t’enxampen abocant runes o deixalles al medi natural; respecte quan van a un servei urgent i necessitin pas i un llarg etcètera.

‘No som ni policies, ni bombers, però estem a la seva alçada, amb formació, preparació, i respecte cap a tothom perquè tenim un mateix objectiu, preservar la natura’

No som ni policies ni bombers, però som un cos d’emergències a l’alçada de la resta, amb formació, preparació i respecte cap a tothom, ja que la nostra finalitat és la mateixa: minimitzar els danys que faci el foc al bosc i preservar el nostre medi natural de qualsevol agressió.

ADF

Les ADF fem el 32% de les primeres intervencions als incendis forestals. Gràcies a aquest percentatge, molts d’aquests conats no es converteixen en un gran incendi forestal amb danys de magnituds incalculables. Les ADF hi som i volem seguir-hi sent, tot defensant la natura que ens envolta, que és la natura de tots i totes. Així que, quan ens veieu patrullant o actuant, no penseu que som uns flipats, ni ens infravaloreu per ser personal voluntari. Som persones compromeses amb el nostre entorn i ens mereixem tot el vostre respecte.

Deixa un comentari