Una gestió comunitària per al Rec Comtal

Cal promoure accions des de i per al barri amb vocació de ciutat, generadores de canvis i vinculades a l’economia social

Activitat per a la canalla feta recentment al Rec Comtal
AA

La vinculació del veïnat amb el Rec Comtal és indiscutible. La memòria viva que representa aquest patrimoni cultural i mediambiental ens obre un escenari de millora de qualitat de vida dels barris per on passa.
Davant dels reptes que ens marca una societat desigual i cada vegada més individualista, aquest canal d’aigua es mostra com un bé comú que necessita la força i l’empenta de totes les persones que el gaudim per assegurar la seva dignificació i situar-lo com una infraestructura amb la capacitat de generar inclusió i cohesió social. Inclusió perquè ens permet sumar la veu d’una diversitat de persones en els afers col·lectius i cohesió perquè posa en relació realitats culturals i socials diferents. És un patrimoni que permet generar vincle social i suport mutu per a la construcció de relacions veïnals positives.

El Rec és un bé comú que necessita de la implicació de totes les persones que el gaudim per dignificar-lo i perquè sigui capaç de generar inclusió i cohesió social’

Antonio Alcántara, AV Can Sant Joan
Taula Comunitària del Rec Comtal

La corresponsabilitat publico-comunitària entre veïnat, entitats i administracions públiques ens obre a lògiques de gestió comunitària per tal de treballar plegats des de principis com la transparència, la participació, la cura, l’arrelament i la voluntat de servei públic. Es tracta de generar accions des del barri i per al barri amb vocació de ciutat. Que siguin generadores de canvis i es vinculin a l’Economia Social i Solidària. Concretament, a Can Sant Joan ha obert la possibilitat a treballar des de l’escola i des de les entitats socioculturals del barri amb el suport d’altres associacions, administracions i universitats.

S’han desenvolupat una gran quantitat d’accions des de la mirada educativa, mediambiental, cultural, històrica i comunitària. Projectes com el Rec es mou!, el Re-Voltes, la Investigació Acció Participativa (IAP) sobre el Rec, el documental ‘La lluita veïnal per un bé comú’, o els itineraris de descoberta, entre molts altres.
I això està facilitant que vingui a descobrir el Rec molta gent de Montcada i Reixac i també de Barcelona, Santa Coloma i més enllà. I moltes vegades, en relació amb el riu Besòs i la Casa de les Aigües. Aquest tipus de dinàmica situa a la barriada amb un gran potencial. És responsabilitat de tots i totes continuar treballant amb lògica comunitària per aquest bé comú.


Per un Rec Comtal de tots i totes, per una gestió comunitària del Rec Comtal.

Seccions:

Deixa un comentari