El socialista Bartolo Egea, investit com a nou alcalde

El líder del PSC ha comptat amb majoria simple i un total de nou vots, els set del seu grup i dos de Vivimir

El socialista Bartolo Egea, de 59 anys, com a cap de la llista més votada a les passades eleccions del 28 de maig, ha estat investit avui alcalde de Montcada i Reixac amb els set vots del seu partit i els dos de la candidatura municipalista Vivimir, que s’estrena en el Ple. La resta de formacions han optat per votar els seus propis caps de llista a excepció del PP, que s’ha inclinat per l’abstenció.

Egea liderarà d’inici un govern en minoria amb el suport de Vivimir, tot i que no es descarten novetats a curt termini. D’una banda, per les especulacions sobre una possible entrada dels populars a l’executiu i de l’altra, per l’oferta de pacte ampli d’esquerres feta per ERC.

Egea liderarà d’inici un govern en minoria amb el suport de Vivimir, tot i que no es descarten novetats a curt termini

Nova composició del plenari

Els 21 regidors que han jurat o promès el seu càrrec a la sessió d’avui han estat, per part del PSC, Bartolo Egea, Nani López, Albert Carandell, Dámaris Sánchez, Andreu Iruela, Dori Alcalá i Carles Vilalta; pels comuns, Laura Campos, Mar Sempere, Jessica Segovia, Juan Carlos de la Torre i José Mª Rodríguez; en representació d’ERC, Jordi Sánchez, Judit Rodríguez, Gerard Garrido i Laura Tort; pel PP, David Zambrana i Laia López; per Vivimir, Rafa Ruiz i Anabel Moreno –després de la renúncia del número 2 de la candidatura, Raúl Pérez–, i finalment, Santiago Hernández en nom de Vox.

Els edils d’ECP i ERC han utilitzat la fórmula de prometre el càrrec per imperatiu legal i han fet constar la seva intenció de plantar cara a l’extrema dreta –representada per primer cop al Ple–, i de defensar els valors republicans –els comuns ho han fet en genèric, i els d’Esquerra, en al·lusió a la República Catalana.

Deixa un comentari