El govern municipal rep la consellera de la Presidència en visita institucional

Laura Vilagrà s’ha reunit amb l’alcaldessa i els presidents d’àrea de l’Ajuntament

La consellera Laura Vilagrà ha signat en el Llibre d'Honor de l'Ajuntament
La consellera s'ha reunit amb l'alcaldessa i amb els presidents d'àrea del consistori

La consellera de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, Laura Vilagrà (ERC), ha estat rebuda aquest migdia pel govern municipal en el marc de la roda de visites que està fent arreu del territori. Vilagrà s’ha reunit amb l'alcaldessa, Laura Campos (ECP), i els presidents d’àrea de l’Ajuntament i ha signat en el Llibre d’Honor. A la fi de la seva visita, la consellera ha manifestat que ha pres nota de les demandes del municipi en matèria de sanitat, mobilitat, erradicació del barraquisme al Pla del Besòs, habitatge social i finançament, peticions que s'ha compromès a traslladar al govern de la Generalitat.

 La consellera ha reconegut que els consistoris necessiten disposar de més finançament per abordar les problemàtiques socials que han anat assumint amb el temps

"Des de Presidència la nostra missió consisteix a canalitzar i impulsar les peticions del municipalisme", ha dit Vilagrà tot posant en valor la tasca que fan els ajuntaments i la importància que hi hagi una relació directa i estreta amb el govern autonòmic. "Moltes de les polítiques públiques de la Generalitat es fan a través de les corporacions locals, un exemple seria el contracte social que avui mateix hem signat amb els municipis de més de 20.000 habitants", ha afegit Vilagrà. L'esmentat contracte té com a objectiu garantir l'atenció a les persones en situació d'especial necessitat.

La consellera ha reconegut que els consistoris necessiten disposar de més finançament per abordar les problemàtiques socials que han anat assumint amb el temps tot i no tenir delegades les competències directes. "Som conscients que hi ha moltes necessitats a cobrir i hem intentat augmentar la despesa en inversions, però nosaltres també tenim moltes limitacions perquè la despesa en salut, drets socials i educació també s'ha incrementat força i dificulta que poguem donar al món local el finançament que voldríem", ha dit Vilagrà.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari