Fil a l’agulla per dissenyar la urbanització de l’espai viari

Juan Bravo ha tornat al municipi per reunir-se amb el govern i el secretari d’Infraestructures

Començar a estudiar propostes sobre què passarà amb l’espai que quedarà alliberat un cop se soterrin les vies de l’R2 al seu pas pel municipi ha estat un dels punts acordats a la reunió que han mantingut aquest matí a l’Ajuntament representants del govern encapçalats per l’alcaldessa, Laura Campos (ICV-EUiA), el president d’Adif, Juan Bravo, el secretari d’Infraestructures de la Generalitat, Ricard Font, i membres de la Plataforma Tracte Just Soterrament Total (PTJST). El compromís del ministre de Foment, Íñigo de la Serna, inclou no només soterrar la línia ferroviària sinó una intervenció integral també en la superfície que es faria un cop acabades les obres, d’aquí a cinc anys si es compleixen les previsions.

"Fins ara no havíem volgut avançar en aquesta qüestió a l’espera de tenir el projecte del soterrament lligat; veient que el calendari s’està respectant, hem de començar a plantejar-nos el futur d’aquest espai", ha dit l’alcaldessa. El president de l’Àrea Territorial, Jordi Sánchez (ERC), ha inicidit en què "el principal objectiu és cosir la trama urbana i cohesionar els barris separats per la infraestructura".

També s’hi ha referit Bravo assenyalant que l’espai és propietat d’Adif i que, un cop urbanitzat, es farà una cessió d’usos per a l’Ajuntament: "Encara hi ha cinc anys per endavant però la redacció del projecte del soterrament ha de tenir en compte quin tipus de llosa haurà de cobrir el túnel en funció de la càrrega que hi haurà en superfície".

De moment, les administracions s’han felicitat perquè el calendari fixat fins ara s’està seguint escrupulosament. Per aquest motiu, s’ha pres la decisió d’espaiar les reunions bimensuals i crear una comissió de treball tècnica per seguir de ben a prop la redacció dels projectes que ja estan adjudicats a una UTE. Abans de l’estiu es farà una nova trobada novament amb intervenció dels polítics.

 

Mentrestant

La gestió de què es fa per millorar la seguretat a les vies mentre s’executa el projecte del soterrament de l’R2 preocupen l’Ajuntament i la Plataforma. Per això el president d’Adif ha aprofitat la seva estada a Montcada per anunciar que en els propers mesos s’invertiran 180.000 euros per fer carrils segregats per a vianants i vehicles als passos a nivell dels carrers Pasqual i Bogatell i 600.000 per canviar les tanques de protecció de les vies durant el segon semestre de l’any.

La Plataforma ha valorat positivament la trobada d’avui en constatar que Adif està complint amb els seus compromisos. "Ens mantenim expectants i vigilants però veiem amb optimisme com va avançant tot d’acord amb el calendari", han dit fonts del col·lectiu ciutadà.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari