Comencen els treballs per convertir l’antiga cerveseria en un parc infantil

L’actuació està pressupostada en 150.000 euros que pagaran al 50% l’Ajuntament i l’Àrea Metropolitana

Un grup d'operaris, fents les primeres tasques al solar del carrer Montiu
Rubén García

Les obres per transformar el solar de l'antiga cerveseria d'estiu del carrer Montiu ja han començat. La proposta, redactada pels tècnics municipals, convertirà l’espai en un parc infantil, mantenint la seva estructura original de jardí. L’accés al recinte es mantindrà pel carrer Montiu, tot i que n’hi haurà un altre pel carrer Elionor, que disposarà d’una rampa. El mur on hi ha l’actual porta principal se substituirà per una tanca metàl·lica i es construirà un paviment creant una catifa que s’estendrà fins a la vorera, amb la intenció de vincular l’antiga cerveseria d’estiu amb la Casa Larratea, situada just davant. L’espai es cobrirà amb una nova pèrgola que servirà d’estructura per a les arbustives enfiladisses que s’hi plantaran. El recinte es tancarà a la nit per garantir el descans dels veïns.

El president de l’Àrea Territorial, Jordi Sánchez recorda que “aquest espai ha estat objecte de moltes reivindicacions històriques veïnals com a petit pulmó verd al mig del centre del municipi”. Sánchez ha afegit que “volem mantenir un jardí protegit en aquest espai”.  El procés de transformació s'ha fet valorant les propostes realitzades pels veïns i veïnes tant en el moment de l’explicació del projecte que es va fer a la Casa de la Vila al mes de novembre com posteriorment a través del correu electrònic habilitat per l’ocasió.

L’actuació està pressupostada en 150.000 euros que pagaran al 50% l’Ajuntament i l’Àrea Metropolitana. La previsió és que les obres puguin estar enllestides per a principis de l'estiu.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari