Educació invertirà més de 400.000 euros en diverses actuacions a l’INS Montserrat Miró

La primera bateria d’intervencions ha consistit en la creació d’una aula multiusos i d’un espai de pati amb ombra. També s’ha instal·lat un nou sistema de calefacció

El pla de millora de l’INS M. Miró inclou la creació d’un espai de pati amb ombra

El departament d’Educació de la Generalitat invertirà en un pla de rehabilitació de les actuals instal·lacions de l‘INS Montserrat Miró un total de 415.845 euros, provinent dels fons europeus REACT-EU destinats a la millora de les infraestructures que donen servei a la ciutadania.

La primera bateria d’actuacions, que va començar el passat mes de novembre, ha consistit en la creació d’un espai de pati a la part posterior de l’edifici, colindant amb el carrer Carrerada, que inclou la instal·lació de zones d’estada protegides amb tendalls. Aquesta era una de les demandes que havia fet la direcció del centre per pal·liar les altes temperatures durant els mesos de calor. A principi de desembre, va entrar en funcionament el nou sistema de calefacció –la previsió també és instal·lar plaques solars a la coberta– i, a principi d’any, també s’ha enllestit una aula multiusos.

Educació ha instal·lat dos tendalls per crear un espai d’ombra al pati
Raül Rivas

Des de la direcció de l’institut s’han valorat positivament aquestes inversions, “perquè repercutiran en el benestar de l’alumnat i el professorat”, assegura la directora, Gemma Hidalgo.

Aquestes inversions repercutiran en el benestar de l’alumnat i el professorat

Gemma Hidalgo, directora de l’INS Montserrat Miró

El centre ja no ha de fer front als antics problemes d’espai per encabir l’alumnat, ja que la posada en marxa en els últims anys de l’IE El Viver i l’IE Mas Rampinyo ha permès reduir a tres les línies d’ESO i a dues, les de Batxillerat. Actualment, l’equipament acull 430 alumnes i una quarantena de professors.

La segona bateria d’actuacions, que es faran al llarg d’aquest any, consistirà en la renovació de les portes i finestres del centre per millorar-ne l’aïllament tèrmic i acústic.

Deixa un comentari