El Ministeri de Foment i Adif veuen viable el nou projecte presentat pel consistori

La delegació municipal que ha viatjat a Madrid es mostra molt satisfeta de la reunió mantinguda amb els representants de l’Estat

Aquesta és la fotografia que ha enviat el departament de premsa d'Adif sobre la reunió
Premsa/Adif

La delegació municipal que avui ha viatjat a Madrid, encapçalada per l'alcaldessa, Laura Campos (ICV-EUiA), i el president de l'Àrea Territorial, Jordi Sánchez (ERC), torna a Montcada i Reixac amb bones notícies. El president d'Adif, Juan Bravo, i el subdirector general de Planificació i Projectes del Ministeri de Fomento, Jorge Ballesteros, veuen viable el projecte de Barcelona Regional i Barcelona Sagrera que permetria abaratir el cost del soterrament de l'R2 passant de 400 a 200 milions d'euros. “Hem sortit de la reunió satisfets per la bona acollida que ha tingut la proposta i amb l'acord de tornar a reunir-nos d'aquí a tres setmanes per fixar un cronograma i la valoració econòmica de les obres”. En aquest intèrval de temps, es constituirà un equip de treball format per tècnics d'Adif, de la Generalitat i dels Ajuntaments de Montcada i Barcelona que estudiarà com superar un parell de dificultats tècniques que ha assenyalat Adif en el punt en què el túnel del tren ha de passar per sota de les pilones de l'autopista C33, un cop passat el riu Ripoll.

Estem molt satisfets, sempre des de la prudència, perquè veiem que anem avançant i que el projecte alternatiu que hem presentat ha estat reconeguda com una base sòlida de treball”, ha assenyalat Sánchez. Els representants municipals han viatjat avui acompanyats del secretari general d’Infraestructures de la Generalitat, Ricard Font, el director general d’Infraestructures de Mobilitat Terrestre, Xavier Flores, el gerent adjunt de Mobilitat i Infraestructures del consistori barceloní, Manuel Valdés, i el director de Barcelona Sagrera, Joan Baltà. La reunió s'ha fet a la seu d'Adif i ha durat prop de dues hores.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari