Els ascensors del pas sota l’R3, a punt d’entrar en funcionament

La previsió de l’AMB, responsable de les obres, és que els elevadors estiguin operatius la setmana vinent

L'alcaldessa i el regidor, al centre de la imatge, a l'interior del túnel del pas soterrat on s'han instal·lat els ascensors
Pilar Abián
L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), responsable de les obres d’instal·lació d’ascensors al pas sota l’R3 de Mas Rampinyo –que comunica l’avinguda Catalunya amb el carrer Tagamanent–, té la previsió de posar-los en funcionament la primera setmana de març. Si bé la posada en marxa dels elevadors és imminent, l’actuació encara no ha finalitzat en la seva totalitat. Resta acabar de netejar a fons tot el recorregut del pas i col·locar una malla de revestiment al voltant de les caixes exteriors dels dos ascensors que estan cobertes de ceràmica, a l’igual que el passadís soterrat. Aquesta operació es farà previsiblement l’última setmana de març. 
 
Terminis complerts 
L’alcaldessa, Laura Campos (ICV-EUiA) i el president de l’Àrea Territorial, Jordi Sánchez (ERC), en la visita feta aquest matí, han celebrat que les obres, iniciades el passat mes de juliol, s’hagin fet en el calendari previst, ja que han tingut importants afectacions per al veïnat, a ambdós costats de la via, tant pel que fa al trànsit de vehicles com de persones. Per tal de minimitzar molèsties, en la recta final de la intervenció, l’Ajuntament ha demanat a l’AMB que obri el carrer Aragó, tallat en part des de fa mes de sis mesos, encara que a final de març s’hagi de tornar a tancar durant una setmana, mentre es es col·loca la malla dels ascensors. 
“Per fi veiem feta realitat una de les reivindicacions històriques del barri”, ha manifestat l’alcaldessa, tot afegint que “amb els ascensors i les millores realitzades, aquest pas que transiten a diari centenars de persones, ha quedat dignificat”.
Sánchez, per la seva banda, ha incidit en el fet que l’actuació ajuda a cohesionar el territori, una de les prioritats de la política urbanística de l’executiu en aquest mandat. “Mas Rampinyo –ha dit– és un barri trinxat per la via del tren i ara la gent amb problemes de mobilitat o que vagi amb carret podrà creuar el pas còmodament”
Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari